Bazsalikomos-málnás tiramisu
Egy jó marék friss bazsalikom levelet, forró vízben meríttek, majd jeges vízbe dobok, lecsöpögtetem, és olívaolajjal pépesre turmixolom. Fél kilós mascarpone sajtot, három tojás sárgájával, és három evőkanál cukorral simára keverem, majd hozzáadom a tojásfehérje felvert habját, és három levél előzőleg beáztatott, kicsavart, és Coientrau-ba (narancslikőr) felolvasztott zselatint!
A masszámat elfelezem, és az egyik felébe belekeverem az átpasszírozott bazsalikom krémemet, és pár csepp bazsalikomolajat. A babapiskótát (egy doboz) cukros, coientraus kávéba mártom, és a formám aljára rakosgatom. A babapiskótát éppen csak megmerítem, vigyázva nehogy elázzon!
A piskótasorra rákenem a masszám fehér felét, majd ismét végigrakom kávéba mártott babapiskótával. A bazsalikomos masszát erre a rétegre halmozom, elsimítom, és a hűtőbe két órát pihentetem! Ezután szeletelem, és friss málnával tálalom!