Sopron.info.hu

Beefcarpaccio

  2007 nov 26 / #gasztro

Beefcarpaccio Ez egy nagyon jó kis előétel, én gyakran vacsorára is bebokszolok belőle egyet-egyet és másra már nincs is szükségem! A legtöbb helyen marhabélszínből készítik. Én jobban kedvelem a hüftét vagyis rumpsteaket! Barátságosabb az ára, és semmivel sem rosszabb a bélszínnél erre a célra! A húst hártyák mellet három darabra vágom, majd megtisztítom. Fóliába tekerem, majd alufóliába, és rudakat formázok belőlük! Fagyasztóba teszem, míg teljesen keményre fagy!

Szeletelő géppel vékony szeletekre szelem, és egy tányérra fektetem úgy, hogy a szeletek körbe lefedjék a tányér közepét. Ha több adagot akarok előkészíteni, akkor a szeletek alá sütőpapírt vágok, és föléje fóliát rakok.

Beefcarpaccio Sütőpapír, hús, fólia, sütőpapír, hús, fólia. Mehet vissza a fagyasztóba, és ha szükségem van egyre, csak kiveszem és kész! A tányért, amire teszem, megkenem bazsalikom pesttóval, (www.sopron.info.hu/2007/03/07/bazsalikom-pesto) és erre helyezem a marhahús korongot, sózom borsozom, bőven meglocsolom olívaolajjal, majd pár zöldcitrom szaftot préselek rá, és egy kis szarvasgomba olajjal bolondítom.

A közepére egy helyes kis salátacsokrot, ruccolát, koktélparadicsomot és fürjtojást! A végén megszórom parmezánforgáccsal. Gyönyörű, és friss kenyérrel kurva finom!!