Sopron.info.hu

Beköszönő

  2006 jún 13 / #helyi

Néhány sikertelen próbálkozás után, már alakul az oldal, mint púpos gyerek a prés alatt. Hamarosan hivatalosan is elindul a sopron.info.hu hír és információs portál. (diszkrét dobpergés és miegymás).


Több CMS rendszert tesztelve és a gyors bevezetést szemelőtt tartva döntöttünk a blogszerű megjelenés mellett. Mint ismeretes a blog naplót jelent és nem igazán a mainstream média kategóriájába tartozik. Ez minket egyáltalán nem zavar, mert ahogy a klasszikusok mondják:
“A foci góólra megy” A forma mellett a tartalom a legfontosabb. A leggyatrább ételt is felszolgálhatják csilivili aranytárnyéron ezüst evőeszközzel, az attól még gyatra marad. Viszont a tartalom az fatálon is tartalom és erre emlékszik vissza szívesen az ember.

Ez volt a hivatalos bejelentő. DE!

Mi nem lesz ez az oldal!
Itt ne várj tőlünk komolynak tűnő, mélypolitikai elemzéseket. A vezércikkek nem tőlünk fognak származni. Nem fogjuk hirdetni a tuttit, miszerint “majdmimegmondjukhogymiazigazsag”. Nem leszünk pártok, szervezetek szócsöve, de minden szervezet és párt elküldheti véleményét híreit oldalainkra.

Mi lesz ez az oldal!

  • Informatív, a közösségi újságírás elveit szemelőtt tartva szerveződött csapat terméke. Ide bárki küldhet írást (legfeljebb nem jelentetjük meg, ha nagyon gáz :-))! A megjelent írásokért fotókért pénzzel még nem, de egyéb “üvegyönggyel” biztosan tudjuk motiválni munkatársainkat.
  • Nem fogjuk be pörös szánkat! (Utalva, hogy azé mán irodalmilag is ki vagyunk jól művelve) Amit látunk és hallunk azt megírjuk, megkérdezzük, ha időnk engedi utánajárunk (durr egy pofon a mainstream újságírásnak)
  • Laza, hanyag, pofátlan (majd ha lesz hozzá bátorságunk) önfenntartó, független … (több okosság most nem jut eszembe) olvasnivaló.
  • Az olvasói véleményeket messzemenőkig tiszteljük és az obszenitás határát nem átlépő véleményeket örömmel fogadjuk. (Hiszen ez nem l’art pour l’art újság leszen)
  • Mivel mi is pénzért kapjuk a kenyeret a boltban álszentség lenne, ha nem engednénk hirdetéseket az oldalainkra. De, ezek mennyiségét az olvashatóság rovására nem fogjuk emelni.

Beharangozóként ennyit és várunk minden írást és fényképet a szerkesztoseg@sopron.info.hu címre , a soproni és környéki olvasókat érintő témában.