Sopron.info.hu

Bojkottálja a kosárbajnokságot a Sopron

  2008 okt 10 / #lapszemle

A Sopron válogatott kosárlabdázónője, Krivacsevics Tijana nem kapott játékengedélyt, mert a két nagy klub, a Sopron és a Pécs huzakodik rajta. A Sopron bojkottal fenyegetőzik, így akarja rábírni a szövetséget a döntésre. Négy hónapja vár a két klub a határozatotra.

Az MKB Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata a magyar szövetség (MKOSZ) és a liga egyetlen rendezvényén sem vesz részt addig, amíg 18 éves játékosa, Krivacsevics Tijana ügyében nem születik jogerős döntés – tájékoztatott a klub.

Ez azt jelenti, hogy a soproniak addig nem lépnek pályára bajnoki meccsen sem és nem vesznek részt a liga, illetve a szövetség ülésein, amíg ez a június 6. óta húzódó ügy meg nem oldódik.

„Tijana játékengedélye a pécsieknél van, ahol amatőr státusban szerepelt” – mondta Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője.

„Amikor a játékos 18 éves lett, aláírta velünk élete első profi szerződését. A pécsiek szerint ezt nem tehette volna meg, és a nálunk készülő játékos részére nem adták ki a játékengedélyét, így nem szerepelhet a csapatunkban. Egy magyar válogatott játékossal bánnak így, ennek az ügynek Krivacsevics a legnagyobb vesztese, aki semmiről sem tehet. Számunkra felfoghatatlan, hogy az MKOSZ illetékes testületei 125 nap alatt nem tudtak jogerős határozatot hozni. Nem az a baj, hogy nem adtak nekünk igazat, hanem az, hogy ennyi idő alatt sem született jogerős ítélet.”

Török hozzátette: ha a hét végéig nem rendeződik Krivacsevics ügye, akkor a soproniak szombaton már nem lépnek pályára a ceglédiek elleni bajnokin.

Sem az MKOSZ elnöke, Berényi János, sem Sterbenz Tamás főtitkár nem kívánta kommentálni a történteket. Sterbenz annyit mondott, az elmúlt hetek történéseiért és nyilatkozataiért minden érintettnek vállalnia kell a felelősséget.

sportgeza.hu