Sopron.info.hu

Bravúr Kaposvárott, 78-85 nekünk

  2009 okt 30 / #sport

Egy rossz hazai dobás, valamint Szabó eladott labdája után Prejean betörésből a hazaiaknak szerzett vezetést. Az ellenakcióból Donta remek passzát Matt váltotta könnyedén pontokra.

A képlet a következő volt kezdetben: a Kaposvár vezetett, mi egyenlítettünk. Sajnos Hendlein kétszer is visszapöckölte a labdát a rossz hazai dobások után, Matt-et viszont tudták tartani a kaposváriak, a negyed közepén, zsákolásával át is vettük a vezetést.

Sajnos ezután Hendlein nemcsak közelről, távolról isb betalált, triplája nagy lökést adott a hazaiaknak, gyakorlatilag az ő és Matt Knight pontprábaját láthatták a nézők, jókor szólt bele a “párbeszédbe” Molnár Bandi egy triplával, de hasonló módon felelt a túlodalon Soós. A szakasz végén két támadásunkat is az egymás meg nem értése jegyében fejeztek be a srácok, 4 pontos hazai vezetéssel zárult a negyed.

A második szakasz elején sem javult a védekezés, de hármasával szereztük a pontokat, Donta kosár pluisz büntetős akciót mutatott be, az addig bizonytalan Gombás pedig triplát dobott, így tapadtunk a hazaiakra. A védekezés továbbra is hatástalan volt, hol Vojvoda, hol Welton tört be, s dobott könnyedén kosarat. A negyed közepén David is megvillant,tartottuk a lépést a riválissal, de továbbra is mi futottunk az eredmény után.

A vezetést érdekes módon akkor vettük vissza, amikor csapatunk addigi legjobbja, Matt leült picit fújni. A helyére beállóKeresztes ugyanis mind támadásban mind védekezésben igen hasznos volt, Szabó “Szöszi” pedig előbb David remek átadása után közelrő talált be, majd egy triplát is bevágott, elléptünk 5-tel. Időt kért a Kaposvár,mi pedig utána “túlpörögtünk” kicsit.

Aztán Orosz “Benő” vágott oda egy jó embereset Matt-nek sportszerűtlen hibáért, majd Bandi megkapta 3. személyijét. A félidő záróakkordjaként Donta lopta el a a labdát Prejean-tól, aki dobás közben visszarántotta iránytónkat 3 tizeddel a lefújás előtt. Richardson bedobta a büntetőket, 7 pont előnnyel fordulhattunk. Knight már a szünetben dupla-dupla közelében járt a maga 16 pontjával és 8 pattanójával.

Zónával kezdtük a második félidőt, s ahogy a meccs, a játékrész is egy-egy rossz dobással, majd hazaikosárral indult. Bandi – szülei, s tesvére nagy örömére újabb triplátdobott, megtörve kicsit a hazaiak lendületét. Sajnos Brooks betörései után bár volt ütközés, rendre néma maradt a síp, a dobások meg leperdültek a gyűrűről,. hamar szoros lett a parti, sőt miután Donta sajnos kicsit rácsavarodott a labdára, fordítottak a somogyiak. Szabó Zsolti hosszú kosárcsendet tört meg részünkről, ügyes tallatával visszavettük a vezetést.

Fej-fej mellett haladtak a felek, SzabóZsolti ügyes megmozdulásai révéna hazai csapat futott újra utánunk, de nem jött jól, hogy David 6 büntetőből csak hármat dobott be. A szakasz végén Welton és Dávid villanásaival visszeszerezte a vezetést a hazai csapat, s egyetlen pontos előnnyel várta a záró szakaszt.
Rossz támadásokkal kezdtük s negyedik negyedet, ráaádsul a hazaiak megint többször is visszaszerezték a lepattanót rosz dobásaik után a mi palánkunk alatt, ráadásulMatt összeszedte 4. hibáját. Most a Kaposvár vezetett, támadásban szétesett a játék.

Hat pontos hazai vezetésnél ismét jött “Rafi”, aki előbb betalált, majd újra szépen szerelt, fel is jöttünk 2 pontra, amikor a hazaiak mestere kért időt. Prejean duplája után Brooks, a túloldalon Sosó, majd “Pojek” dobott hármast, 3 perccel a vége előtt 1 pont volt a hazai előny, majd Donta betörése után a dobáskimaradt, de Matt érkezett,s bepöckölte a labdát. Hosszú idő után bőmásfél perccel a vége előtt vezettünk – sőt “labdánk” is volt. S amikor egy percen belülre értünk, akkor is ez volt a helyzet, sőt, David 40-nel a vége előtt triplát dobott. A hazai akciót kivédekeztük, 19-cel a vége előtt újra miénk volt a “zsuga”.

A hazaiak 9 másodperc alatt ütöttek 3 faultot Dontán, a harmadik tényleg “ütős” volt. Ő egy büntetőt bedobott, a hazaiak elkapkodták a támadást, még Pojbics is dobott egy ziccert.

Összességében fiaink inkább játszottak csapatként, mint a Kaposvár, s hullámzó mérkőzésen a vlgjátékban jobban koncenrtáltak, s megérdemelten nyertek.

Fekete Ádám: – Védekezésben és támadásban is gyengék voltunk, 78 dobott ponttal nem lehet meccset nerni. A végén a Sopronnak volktak nyerő emberei, nekünk egy sem.

Meszlényi Róbert: -Ilyen szoros meccsre számítottam. A végjátkban higgattabbak voltunk, ezért sikerült nyerni, nagyon örülökaz első idegenbeli sikerünknek.

Kaposvári KK – Soproni KC 78-85 (25-21, 17-27, 24-17, 12-20)

Kaposvár, 600 néző.V: dr. Valovics, Márton, Gerencsér.
Kaposvár: Prejean 14, Vojvida 2, Welton 13/3, HENDLEIN 22/3, Dávid 9. Cs: Orosz 6, SOÓS 9/9 , Kiss K 3/3., Kováts R., Kovács D. Edző: Fekete Ádám.
Sopron: RIichardson 14, BROOKS 18/9, Molnár A 6/6., SZABÓ ZS 13/3.., KNIGHT 24. Cs: Gombás 3/3, Pojbics 5/3, KERESZTES 2, Halmai. Edző: Meszlényi Róbert.

sakc.hu