Sopron.info.hu

Bravúros győzelem

  2011 jan 23 / #sport

Telt ház, remek hangulat és bravúros győzelem…
Szokatlan felállásban kezdett a Körmend, Moore a hétközi MK mérkőzésen kisebb sérülést szerzett, így nem vállalta a játékot. A soproni szakvezetők ennek nem nagyon örültek, nem mindig jó, ha egy csapat új felállásban kezd, más lesz a játék, mint amire készültek a hazaiak.

A feldobásnál a Körmend ütötte el a labdát, de mi szereztük az első kosarat. ElőbbKelley, majd Townes talált be. Már ekkor látható volt, hogy a talán a beharangozók miatt, de centerünk Darian Townes különösen készült Die sellen. Ez az első pillanatokban még nem látszott, Dies egyenlített, lepattanót szerzett, sőt középtávolról is betalált. Szokás szerint igyekeztünk gyorsan játaszni, amint meg volt a labda, azonnal megpróbáltunk kosarat szerezni. A negyed közepéig ez sikeres is volt, de távolról nem mentek a dobásaink, várható volt hogy előbb-utóbb gondban leszünk. A negyed vége felé egy vendég időkérés után javult a Körmend játéka, ők távolról is betaláltak, mi pedig, talán túl is pörögve, rendre hibáztunk.

A második negyedben úgy tűnt, hogy továbblép a vasi gárda, már zúgott a vendégtábor “tíz, tíz,tíz” rigmusa, amikor Sabaáli mester (vagy a kispad) egy soproni személyi hiba után tovább reklamált, Cziffra játékvezető pedig technikaival büntette. Talán ez, talán a soproni szurkolók, de a csapat átesett a holtponton, Jarvis mind a két büntetőt értékesítette és Molnár is kosarat dobott. Lassan de biztosan zárkoztunk, fel, a szünetre – rüövid vezetés után- de már csak egy pontos körmendi előnnyel mentek pihennni a csapatok.

A msáodik félidőben tovább nőttek az izgalmak, mi is betaláltunk  kívülről, Szabó törte meg a tripla csendet, majd Jarvis pontot szerzett. Javuit midne statisztikánk, míg az első etapban 7-0 volt a hármasunk, a másodikra sokkal jobban dobtunk. A csapatok ellentétes stílusban játszottak, a vasiak elsősorban kívülről parádéztak, valljuk meg Townes lejátszotta  a pályáról a körmendi centereket (kivtel Boldizsárt, aki számunkra meglepő módon egy jó első félidei játék után a második játékrészben nem kapott lehetőséget… admin), míg mi a palán alatt jeleskedtünk. Sok volt a betörés, Molnár és Jarvis is villogott, majd az utolsó negyedben Kelley pontszerzésben is jeleskedett.

Az utolsó pillanatig küzdött a Körmend, de csapatunk ma jobban akarta a győzelmet és szurkolóink segítségével ez sikerült is!! A teltházas rangadó a sportág igazi rekláma volt, a sok pont és látványos kosár kárpótolta  a nézőket az estleges hibák miatt!

Meszlényi Róbert: Nagyon nehéz meccs volt, sokáig egál volt. Azt gondolom, hogy a végjátékban higgadtabbak voltunk, és ez döntött a javunkra. Nagyon apró dolgokon dőlt el a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, mindenki azt hozta, amit elvártam tőle.

Kis Rába menti Takarék-Soproni KC – MJUS-Fortress Körmend 96-87 (17-26, 22-14, 26- 23, 31-24)

MKB Aréna, 2500 néző
V.: Forrai S., Cziffra Cs., Bognár T. (Bodrogváry)

Sopron: Kelley 11/3, Jarvis 18/3, MOLNÁR A. 21/3, SZABÓ ZS. 15/6, TOWNES 25. Csere: Helmeczi 2, Gombás 4. Edző: Meszlényi Róbert, Palotai Péter

Körmend: RUJÁK 19/15, Németh I. 9/9, FERENCZ 14/6, BELL 18/3, Dies 8 Csere: Fodor G. 6/6, Boldizsár 4, Hegedűs 5/3, Dávid 4. Edző: Sabáli Balázs, Hencsey Tamás

sakc.hu