Sopron.info.hu

Brooks nem játszik

  2011 jan 29 / #sport

Sopron – Bokor Ákos figyelemfelkeltésnek szánta nyilatkozatát, hogy jelezze Brooks bármikor visszatérhet.

Tegnap honlapunkon beszámoltunk róla, hogy egy megállapodás szerint Jarvis nem játszhat a Sopron Salgótarján elleni meccsén. Az esetről megkérdeztük Bokor Ákost aki sokak számára meglepő nyilatkozatot tett, mely szerint sok múlhat azon, hogy Brooks leszáll-e a repülőről.

Hogy miért mondta mindezt? Csapata hivatalos oldalán adott rá magyarázatot.

– Mint ismeretes, a sérülések után Jarvist Salgótarjánból igazoltuk, és megegyeztünk, hogy a tarjániak ellen nem lép pályára. A megállapodás egyébként (sport)jogilag semmire sem kötelezne – a versenykiírás egyik pontját sem sértené, ha mégis játszana -, de ettől függetlenül, ha ez volt akkor a feltétel, ezt igyekszünk betartani. Az átigazolás időszakában én külföldön voltam, hogy miért került aláírásra ez a kitétel, arról vannak – nem publikus- információim. Ami Davidet illeti, ő a mi játékosunk, tehát ha szombatra megérkezne, vasárnap elvileg játszhatna is. A nyilatkozat elsősorban egy figyelemfelkeltés miatt született meg, hogy kicsit foglalkozzanak a szurkolók és a sportvezetők is ezzel a lehetőséggel, de kizárt, hogy erre sor kerüljön – mondta Bokor Ákos a Sopron hivatalos honlapjának.

– David Brooks felé sincs tartozása a klubnak, tehát számolni kell vele ellenfeleinknek, hogy a klub játékengedéllyel rendelkező játékosa marad a bajnokság végéig. A kapott telefonok és hozzászólások alapján termékeny talajra hullt a hír, sokakat érdekelte és el is gondolkodtak azon, mi lenne, ha… Egyébként Davidet jó két hete operálták meg Philadelphiában, így még koránt sincs olyan állapotban, hogy repülőre üljön, nemhogy kosarazzon. Így csupán egy elvi lehetőséget vázoltam fel tegnap. És mivel repülőre sem ült, ezért leszállni sem fog róla szombaton, a kezdőbe pedig nem nevezzük – fejezte be mondandóját az ügyvezető.

bb1.hu