Sopron.info.hu

BS – Ralph Myerz and the Jack Herren Band

  2009 júl 08 / #programajánló

A csapat norvég, stílusuk elektro. Érdekesen jöttek össze a tagok, huszonkét évvel ezelőtt, amikor Erlend Sellevold embereket keresett egy norvég fellépésre, olyanokat akik ütős hangszeren képesek játszani.

Ez egy egyszeri fellépés lett volna, de Thomas, Tarjei és Erlend annyira élvezte a zenés együttműködést, hogy megalapították a Ralph Myerz and the Jack Herren együttest.

Felfigyeltek rájuk -is-, Dimitri Párizsból a 2002-es Playboy Mansion válogatás cd-re fel is tette ‘Nikita’ című számukat. Az amerikai Emperor Norton Records szerződtette őket 2002-be.

Két album megjelenése után a ‘Casino’ és ‘Think twice’ c. számuk Európa szerte lett sláger. Utóbbi számuk a “Hotel Costes, Vol 8” is megjelent. Turnén is láthatta már a közönség, 2004-be pedig a Glastonbury Fesztivál Piramis Színpadát az ő fellépésük nyitotta meg. 2006-ban újabb albumuk jelent meg, 2008-ban a Grand theft auto IV beválogatta a ‘The Teacher’ című számot.

Az idei VOLT ismét előrukkol -számomra- kevésbé ismert együttesekkel, live act-ekkel, ami kíváncsisággal tölt el. Egyben a VOLT az első, bemelegítő fesztivál. Hiszen jó, bevált szokás szerint egy hét pihi után… Irány a Balaton!