Sopron.info.hu

Bulival zárult a kosárcsoda

  2009 febr 21 / #lapszemle

Története során először jutott be az Euroligában a legjobb négy közé a Sopron női kosárlabda-csapata, miután hazai pályán 70-63-ra legyőzte a háromszoros győztes francia Bourges együttesét.

A Sopron ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot, a mérkőzés után féktelen buli vette kezdetét.– Mindkét meccsen bizonyítottuk, hogy bárkit meg tudunk verni Európában – mondta Eördögh Edit, a Sopron csapatkapitánya, aki gyermekeivel együtt ünnepelt. – Óriási iramú volt a mostani meccs is, de szerencsére mi bírtuk jobban. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy végre bejutottunk a Final Fourba. A meccset követően óriási bulit csaptak a játékosok.

Török Zoltán ügyvezető elmondta, hogy a fergeteges hangulatú parti már a csarnokban elkezdődött, ahol a drukkerekkel együtt ünnepeltek a lányok, majd maga az együttes elvonult egy külön vacsorára, ahol kivétel nélkül szinte mindenki szólásra emelkedett, majd Török, aki soha nem iszik, kénytelen volt beváltani őszi ígéretét, amikor azt találta mondani: ha bejutnak a legjobb négybe, mindenkivel iszik egy pohárral…

A klub most azt fontolgatja, hogy megrendezze a négyes döntőt, a másik csapat, a Pécs sajnos lemondhat erről, mert a Salamanca elleni párharcban elbukott.

Az egyébként nagyon sportszerűtlen francia Bourges megóvta a meccset egy vitatott eset miatt, de ez egészen biztos, hogy nem változtat semmin.

Bors