Sopron.info.hu

Cáfol a kosaraselnök: nem pénzért kelt el a kapitányi poszt!

  2009 okt 12 / #sport

Visszautasítja a rendkívül durva vádakat Berényi János, a magyar kosaras-szövetség (MKOSZ) elnöke. Mint ismert, a pénteki Sport plusz cím hetilapban Ruttner György, a testület jogász végzettségű elnökségi tagja azt állította, a soproni kosárcsapat főszponzora hétmillió forintos támogatást ajánlott a szövetségnek azért, hogy Rátgéber László helyett a Sopron edzője, Székely Norbert legyen a női válogatott szövetségi kapitánya. Hallgattassék meg a másik fél is, íme Berényi elnök közleménye:

“A Sport plusz pénteken megjelent cikkében (6 millióért kelt el a szövetségi kapitányi poszt!) megfogalmazott állításokkal szemben az igazság az, hogy senki nem vette meg a kapitányi posztot Székely Norbertnak. Még a feltételezés is sértő! Elsősorban a kiváló szakember, de az elnökség tagjai és a magam nevében is vissza kell utasítanom ezt a vádaskodást. Farkas Balázs elsősorban szigorú szakmai feltételekhez kötötte a felkínált támogatást és elvárásai között egyszer sem fogalmazódott meg Székely Norbert kapitányi kinevezése.

Az utóbbi 2-3 év legsikeresebb magyar női kosárlabdaedzője épp eleget bizonyított az elmúlt időszakban az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzőjeként és utánpótlás-válogatott csapatok irányítójaként ahhoz, hogy amikor az MKOSZ elnöksége szövetségi kapitányt keresett, mert az előzőnek, a méltán elismert, megbecsült és tisztelt Rátgéber Lászlónak lejárt a szerződése, és a folytatás feltételeként megfogalmazott anyagi igényeihez nem volt meg a fedezet, akkor rá gondoljon, őt kérje fel, mindenféle árukapcsolás nélkül.

Az említett cikkben megszólaló elnökségi tag az idézett szeptember 9-i elnökségi ülésen nem vett részt, így ő csak a jegyzőkönyvből tájékozódott, ami egy többórás ülés vázlatos (nem szószerinti) összefoglalója. Sajnálom, hogy a történtek valódi ismerete nélkül hibás következtetésekre jutott. Még szomorúbb számomra, hogy többéves közös munka után képes olyan dolgokat feltételezni az elnökség tagjairól, rólam, amiket az interjúban gyakorlatilag tényként állít.

Rátgéber Lászlónak ezúton is szeretném megköszönni a válogatott élén kifejtett munkáját. Soha egy pillanatra sem bántam meg, hogy a megválasztásom kezdetétől azon dolgoztam, újra ő legyen a női válogatott szövetségi kapitánya. Ma is kitűnő szakembernek tartom és bízom benne, hogy tudására, tapasztalatára a jövőben is számíthat a magyar kosárlabdasport.

Amint azt a mai rendkívüli küldöttgyűlés végén bejelentettem, a kapitányváltás körüli félreértéseket, a kialakult helyzetet az elnökség a következő ülésén tárgyalni fogja és a megfelelő következtetéseket levonja, a szükséges döntéseket meghozza.”

Dr. Berényi János
elnök

kosarinfo.com