Sopron.info.hu

Christian Panthera interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 júl 29 / #ezo

Christian Panthera interjúja a Sopron.info.hu-nakChristian Pantherával, a Kiválasztott című showműsor egyik mentalistájával, Sopronról, Ezotériáról, és a holisztikáról készített interjút Demuth János, a Sopron.info.hu számára.

Jártál-e már Sopronban és fűződik-e valamilyen emléked városunkhoz?

Igen, jártam. Nagyon kedves emberekkel találkoztam. Egy éjszakát aludtam egy nagy szállóban. Tetszett a város hangulata, bár nem sok időt töltöttem helyben, késő este érkeztem, délelőtt mentem.

Mikor és minek a hatására kezdtél el érdeklődni az Ezotéria iránt?

Gyerekkoromban kezdtem érdeklődni, bár akkoriban ez még nem volt tudatos. Voltak élményeim, melyeknek akkor nem tudtam nevet adni, de azt tudtam, hogy olyat látok, amit a szüleim nem.

Gyakran féltem éjszaka, mert láttam dolgokat. Visszaemlékezve az élményekre, tudom, hogy voltak testen kívüli élményeim gyerekkoromban is. Ahogy idősebb lettem, úgy 11-12 éves, elkezdtem tudatosabban is keresni a válaszokat arra, ami körülvesz.

Tudjuk, hogy sok ágazat létezik az Ezotéria tanain belül. Melyek azok, melyek a leginkább foglalkoztatnak Téged?

Sosem, álltam semmilyen ágazat mellé. Én mindig a saját hitemet, gondolataimat tartottam fontosnak, legfeljebb elolvastam másokét is. Nagyon tetszenek a különböző önfejlesztő módszerek, amelyek az életet sikeresebbé és élhetőbbé teszik.

Véleményem szerint ezen módszerek is egy tőről fakadnak. Nem szeretem azonban az olyan ill. arra ösztönző módszereket, amelyek a fizikai világtól való elfordulást, a földi örömök megtagadását hirdetik. Azért vagyunk itt, hogy tapasztaljunk éljünk, átéljünk, megéljünk dolgokat. Az ezeknek való hosszú távú hátat fordítás ellentétes a földi lét értelmével.

Egy ország látott a Kiválasztott című műsorban, és számtalan rajongótáborod lett. Mennyiben változott meg az életed?

Nagyon sok ember megismer, a média érdeklődik irántam folyamatosan, inerjúkat adok,
bárhova megyek, kíváncsi szemek fürkésznek. Naponta 50-100 levelet kapok az e-mailemre, ill. a különböző közösségi oldalakon ( iwiw, MyYumeX ) elhelyezett regisztrációkra.

A változást nagyon pozitívan élem meg, mert örülök,hogy ennyi ember ismer és szólhatok hozzájuk. Barátságok is kialakultak már rajongókkal.

Élőben, a fellépések alkalmával is tudok találkozni a rajongóimmal. Van, hogy show-t csinálok, de olyan is van, hogy beszélgetésre hívnak, különböző fesztiválokra, rendezvényekre. Ezen alkalmakkor a jelenlévők kérdéseket tesznek fel nekem ill. dedikálni szoktam.

Szerinted mi napjainkban az emberek főbb testi-lelki-szellemi problémáik?

Gyakran olyan életet élnek, ami nem az Övék. Ez hat a testre, szellemre egyaránt. A másik lerágott csont az egészségtelen életmód. Az emberek keveset figyelnek saját maguk egészségére. Mit esznek, mennyit mozognak, elegendő időt töltenek-e olyan tevékenységgel, ami örömöt okoz, elegendő időt töltenek-e számukra fontos emberekkel.

Gyakran választani kell az anyagi javak maximális megszerzése, a karrier és a nyugodt, kiegyensúlyozott élet között. Ez alapprobléma.

Milyen megoldást tudsz javasolni, tanácsolni nekik?

Törekedni kell az egyensúlyra! Nem szabad a gyertyát két végén égetni! Mindenkinek először önmagát kell szeretnie s csak utána tud másokat is!

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Legyenek önmaguk, éljék a saját életüket, ügyeljenek arra, hogy mindig legyenek pozitívak, óvják a környezetüket, támogassák a fiatalokat elképzeléseikben!

Nagyon köszönöm az interjút és további áldásos, békés és boldog életet és munkásságot kívánok neked.
Demuth János