Sopron.info.hu

Citromos csirke

  2007 nov 18 / #gasztro

Citromos csirke Ez egy igen egyszerű és gyors étel, és ráadásul majdnem mindenki szeretni fogja! Nem sok embert ismerek, aki nem eszi meg szívesen, a finom ropogós grillcsirkét! Én mivel elég jó étkű vagyok, meg hát vendégeim is voltak, két csirkét vettem, falusi kapirgálosakat! Összehasonlíthatatlanul zamatosabb, és szaftosabb, a tescos társánál, de ezt igazán rátok bízom! Bár ha rám hallgattok, akkor ’tanyasit’ vesztek már csak az egészségetek érdekébe is!

Na tehát fogtam egy egész csirkét, aminek a hasüregét jól besóztam, borsoztam, majd beletuszkoltam egy egész citromot, amit előzőleg alaposan megmostam, majd késsel összeszurkáltattam, hogy a leve könnyebben kiszivároghasson, egyenesen a csirkénk hasába! Ezután még jó pár gerezd hámozott foghagymát, és egy csokor friss rozmaring ágat, pár babérlevelet, és kakukkfüvet, tömtem bele!

 Citromos csirkeCitromos csirkeCitromos csirke

Kívülről is sóztam, borsoztam majd a bőrét bekentem vajjal! Apró szemű burgonyát negyed óráig főztem sós vízben, majd lecsöpögtettem, és a tepsi aljába szórtam. Ráhelyeztem a csirkét és mellédobtam három szép fej negyedelt vöröshagymát, és irány a sütő, kétszáz fokon negyed órára! Majd még kb egy óra, százhatvan fokon!

Citromos csirkeCitromos csirkeCitromos csirke

A sütőből kivéve negyed órát pihentetjük, mialatt az egész házat belengi a finom, citromos-rozmaringos, sült csirke illata! Főtt csöves kukoricát és uborkasalátát adtam hozzá!