Sopron.info.hu

Come on!

  2007 febr 01 / #sport

Come on!Nyolc perccel a meccs kezdése előtt érkeztem. Jó nagy kavarodást észleltem, a még szabad helyek miatt. Mindenki – én is – le szeretett volna ülni, egy perccel a sípszó előtt úgy tűnt, mindenki talált helyet – én is – és aki keresett és aki szemfüles volt, az is.

Feltűnően kevés férfi szorongatott sört a kezében… Ők így melegítették izmaikat. Feldobás, kezdődhet a mérkőzés. Első negyed Egy női és egy férfi bíró van, így talán “fair game”- nek nézhetünk elébe. Iszonyú tapsvihar és fülsikító örömujjongás fogadta az első hazai kosarat. Norbi már most föl-alá mászkál. Szerintem nincs is szék kikészítve neki. Már az első öt percből kiderült, hogy nem lesz egy könnyű séta galopp a mai bő 1 óra 45 perc. Folyamatosan egyenlő vagy egy pont lemaradás a jellemző. A lányok koncentrálnak, majd Norbi gyors utasításait hallgatják. (5perc 9-10) (10perc 18-18)

Második negyed Sikerült pár szuper kosarat dobni a soproni lányoknak, de keményen meg kellett érte küzdeni. Nincs megállás, az ellenség sem aluszik, kosár jó plusz két büntető. Ismét egyenlő az állás. Hihetetlen, de az utolsó fél percben sikerült az ellenfélnek feltornásznia magát, ezzel át is vették a vezetést. (5perc 31-24) (10perc 37-41)

Harmadik negyed Jobban kéne játszania a soproni csapatnak, ezt valószínűleg ők is tudják, reméljük az utolsó két negyed elég lehetőséget nyújt majd nekik. Gondolatomat egy ÓRIÁS passz követte pályán kívülre, ami nagy zúgolódás reakcióját váltotta ki a közönségnél. És egy újabb kosár is kimaradt a hazaiaknak. A vendégek egyik játékosa a 11- es a kamerás fiú öleiben landolt egy sikertelen akció után. A lányaink küzdenek, amit Norbi tapsolással értékel. Végre újra vezetünk. (5perc 47-51) (10perc 63-59)

Negyedik negyed Két kosár és két büntető után 63-59 az állás. Még nem dőlt el a meccs, libabőr jelent meg karjaimon és érzem, hogy senki sem nyugodt körülöttem. Öt perccel a vége előtt egy pont a különbség a mi javunkra, ez is elég lenne, de van még öt perc! Két és fél perccel a végső sípszóig nagyon szépen feljöttünk, 73-65 -re. Ezt a pár percet éljük túl és akkor nagy lesz öröm. “Come on!” kiáltja Norbi. Indulatokkal tele és négy büntetővel zárult a meccs, nyertünk! (5perc 66-65) (10perc 86-76)

Folytatás következik. Szép volt lányok.

Zsuzsesz