Sopron.info.hu

Csak a Sopron örülhet az Euroliga sorsolása után

  2009 júl 22 / #lapszemle

A legutóbb a négyes döntőbe jutott MKB-Euroleasing Sopron könnyebb, a MiZo Pécs 2010 és a Szeviép-Szeged viszont nehéz ellenfeleket kapott a női kosárlabda Euroliga csoportjainak hétfői sorsolásán.

A soproniak az A jelű hatosban a francia Bourges, a szlovák Kosice, a cseh Praha, az Ujhelyi Petrával és Császár Andreával felálló spanyol Rivas Ecopolis és a lengyel Gorzów együttesével csatáznak az idény első szakaszában. Jóval keményebb feladat vár a Pécsre és a Szegedre. Előbbinek a B csoportban a legutóbb ezüstérmes spanyol Salamanca, az ugyancsak bombaerős keretet felvonultató orosz CSZKA Moszkva, az olasz Schio, a francia Villeneuve és a horvát Gospic jutott. Az újonc Tisza-partiak ellenfele a Rátgéber László vezette, címvédő Szpartak Moszkva, a török Fenerbahce, a 2006-os bajnok cseh Brno, a lengyel Gdynia és a francia Tarbes lesz.

A pécsi és soproni klub honlapja szerint az előzetes felosztás az utolsó pillanatban változott, ennek alapján az áprilisi négyes döntő résztvevői – köztük a Sopron is – a legerősebb “kalapba” kerültek. A szabadkártyával induló baranyai gárda a második, az újonc Szeged pedig az utolsó, hatodik vonalban kapott helyet. A női Euroliga 2009/2010-es alapszakasza október 28-án kezdődik, január végéig tart és a csoportok első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe. A rájátszás február 9-én indul, a nyolcaddöntőt: február 9-én, 12-én és 17-én, a negyeddöntőt február 23-án, 26-án és március 3-án, a Final Fourt április 9-11. között rendezik. Az All-Star gálára hagyományosan a nemzetközi nőnapon, azaz március 8-án kerül sor.

Az Euroliga csoportbeosztása:

A csoport:
Jekatyerinburg (orosz), Valencia (spanyol), Vilnius (litván), Riga (lett), Galatasaray (török), Taranto (olasz)
B csoport:
Salamanca (spanyol), MIZO PÉCS 2010, CSZKA Moszkva (orosz), Schio (olasz), Villeneuve (francia), Gospic (horvát)
C csoport:
MKB-EUROLEASING SOPRON, Bourges (francia), Kosice (szlovák), Praha (cseh), Rivas Ecopolis (spanyol), Gorzow (lengyel)
D csoport:
Szpartak Moszkva (orosz), Fenerbahce (török), Brno (cseh), Gdynia (lengyel), Tarbes (francia), SZEVIÉP-SZEGED

sportgeza.hu