Sopron.info.hu

Csak centerjátékkal nem lehet nyerni

  2010 márc 14 / #sport

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a felek. Nálunk főként a légiósok jeleskedtek, ám Pankár ponterősségére nem számítottunk. A negyed közepén Frazier megvillant, 6 ponttal ellépett a Falco, jókor jött Szöszi triplája.

A kiegyenlített, nagy iramú játék megmaradt a negyed végéig, P.J. tartotta Fraziert, Mattet viszont nem tudták a hazaiak, 2 pontos hazai vezetéssel zárult a szakasz.

A második negyed Szöszi parádés megmozdulásaival indult, előbb egy triplát, majd két büntetőt dobott be a hazaiak kosarába. Ezt követően egy ideig egymás hibáiból éltek a felek. Szöszi és Matt vezérletével tartottuk minimális előnyünket.

A hazaiakat Wilson tartotta versenyben, s a félidő végén végre a külső, amezőnysorból is megvillant valaki, jelesül Brooks, aki előbb két majd hárompontos kosarat szerzett. A félidő végén P. J. két kihagyott büntetője után az addig a kiszolgálásban jeleskedő Kálmán első kosarával alaktotta ki a félidő végeredményét, szünetben egyetlen ponttal mi vezettünk (39-40)

A második játékész Manny Dies kosarával kezdődött. Válaszul Donta bedobott egy büntetőt, aztán Szöszi jelentkezett egy újabb hárompontossal, majd Matt duplájával 5 pontra nőtt előnyünk. Wilson azonnal tett róla egy triplával, hogy nagyon ne nyugodjunk meg. Zónára állt át a Falco, Frazier rázta meg magát, s a hazaiak fordítottak.

Manny zsákolt egyet, Meszlényi pedig időkéréssel próbált segíteni a hullámvölgybe került csapaton. Nagyon belelendült a Falco, bejött a hazaiaknak, hogy négy kisember volt náluk a pályán, alaposan felpörgették a játékukat, és szinte állva hagyták csapatunkat, amely tehetetlen volt a területvédekezés ellen. Meszlényi kénytelen volt hamar még egy időt kérni. Tíz pontos előnnyel várta a záró szakaszt a Falco (63-53).

Sajnos innen már nem volt visszaút. A záró szakaszban Kazlauskas is eredményes volt, s Wilson is, nálunk pedig Matt gyakorlatilag magára maradt a pontszerzés tekintetében. A három amerikai játékosunk összesen 25 pontra volt képes. Mint a túloldalon Frazier egyedül…

Csapaunkból a két palánk alatti játékos, a két magas ember extra teljesítményt nyújtott, Matt és Szöszi egyaránt dupla-duplát ért el. Előbbi 24 ponttal és 13 pattanóval, utóbbi 16 ponttal, s 12 lepattanóval zárt. Kár, hogy alig kaptak segítséget a mezőnyből…

Meszlényi Róbert: – Huszonöt percig jól játszottunk, vezettünk, kezünkben volt a meccs. Ekkor védekezést váltott a Falco, s a zónával nem tudtunk mit kezdeni. Szétesett a támadójátékunk, elbizonytalanodtunk, időként szinte mint a kézilabdázók csak passzolgattunk a zóna előtt. Ekkor fordított, s elhúzott a Falco, ez volt a döntő. Három amerikai mezőnyemberünk együttesen 1/13-at dobott triplából.

Falco-SKC 81-69 (26-24, 13-16, 24-13, 18-16)

Falco: KÁLMÁN 8, FRAZIER 25/9, Pankár 7/3, Kazlauskas 8/6, DIES 14. Cs:WILSON 14/6, Borszéki 2, Hajmásy 3/3

Sopron: Richardson 7, Brooks 9/3, Molnár 2, SZABÓ 16/12, KNIGHT 24. Cs: Couisnard 9, Keresztes, Pojbics, Gombás.

sakc.hu