Sopron.info.hu

Csapat találka

  2009 ápr 02 / #sport

A Soproni Sördögök weboldalát olvasva bukkantam rá meghívójukra. Szűk körű összejövetelre invitálták a férfi kosárcsapat rajongóit és érdeklődőit. Pont a Kupa döntőt követő órában kezdődött e megbeszélés, ami nem kedvezett az amúgy érdekes találkának.

Bokor Ákos-ügyvezető, Meszlényi Róbert-edző és a Sördögök játékosai mind jelen voltak a Bowling sörözőben, ahol a csapat jelen és jövőjéről tudhattunk meg közelebbi információkat. A vezetőség kiemelten megemlítette a csapat pozitív fejlődését, ami a ‘magyar mag’-nak épp úgy köszönhető, mint a négy idegen légiósnak akik mind első szezonjukat játsszák városunk csapatában.

A legfontosabb cél természetesen, a nyolc közé jutás, amit úgy érhetnek el a fiúk, hogy mind a négy meccset megnyerik! A MKOSZ ebben a témában cseppet sem segített, sem a Sördögöknek sem más csapatoknak.

Ez egy más tészta. A másik fontos cél, hogy ezzel az aktuális csapattal szeretné a vezetőség a következő szezont folytatni. Egy csapatnak sem tesz jót az állandó játékos csere.

A szerződések egy évre szólnak, ezek meghosszabbítása, illetve tárgyalása a következő évadra, április 18-a után fog megtörténni. Bízzunk a legjobbakban és a szponzorokban. A Soproni Sörgyárral kötött szerződés is idén vár meghosszabbításra. A mai gazdasági helyzetet ismervén is reméljük, hogy csapatuk mellé állnak még jó pár évig!

A Soproni Önkormányzat majd 52 %-al határozza meg a Sördögök létezését. Sopron a hűség városa, így megint csak remélhetjük, ahogy a jelenben, úgy a jövőben a csapat felé nyújtott támogatást. (Itt a füstbe ment fociba fektetett pénz milyen jól jönne) Kellemesebb vizekre evezve említést nyert az ‘új’ kék-fehér szín. Anno is ezek a színek domináltak, ám a sörgyár kérésére a kéket a zöld váltotta le.

Most ismét a kék-fehér A két szín, ami nekem speciel sokkal jobban tetszik. A Sördögök sálat is fognak a piacra dobni, heteken belül kapható lesz. Korábbi cikkeim egyike a honlapjuk gyenge minőségét is megemlítette. Kérem tisztelettel, ez is a múlté.

Új arculata lett a www.sakc.hu -nak, ami ha nem is anyagi, de informatikai és technikai hiányosságokban szenvedett. Szakmai szemmel még mindig lehetne rajta szépíteni, de istenes a régihez képest! Végezetül, de nem utolsó sorban a szurkolók pozitív támogatását, hozzáállását kérte a vezetőség.

Az etnikai bűnözés alapban nem egy szép dolog, hát még a sportban. Italomat elfogyasztván egy kedves kis ajándék Soproni piccoló pohárral sétáltam haza, az esőben. Mit is mondhatnék?

Hajrá Sördögök!