Sopron.info.hu

Csapatkapitányunk a liga legjobb dobója

  2010 jan 14 / #sport

A múlt hét végén zajlott le a bajnokság 13.fordulója, azaz – leszámítva egy halasztott Dombóvár-Debrecen meccset – befejeződött az alapszakasz első köre.

Ilyenkor érdemes egy kis mérleget vonni “számszakilag”, azaz nézzük meg hogyan teljesítettek, hol állnak csapatunk, az SKC játékosai a különböző statisztikai mutatókban az alapszakasz fele után

BROOKS: MÁSODIK, MÉGIS ELSŐ

Ha a szövetség honlapján a pontszerzők ranglistáját nézzük, a második helyen találjuk csapatunk kapitányát, Charles David Brooks-t. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a rangsor élén az a Jonathan Jones áll, aki 7 forduló után távozott Dombóvárról, akkor azt mondhatjuk, hogy a jelenleg a magyar bajnokágban szereplő kosarasok közül a mi David-ünk a legeredményesebb. Persze ahhoz, hogy 22,69-es átlagot mondhasson magáénak, kellett az a 30 pont, amit legutóbb dobott a Kecskemét kosarába. Donta Richardson az “abszolút” rangsorban a 10., de ha azt nézzük, hogy Jones mellett, megelőzi őt a Debrecenből távozó Farmer, valamint a Salgótarjántól elbúcsúzó Huckaby, akkor irányítónk kerek 18 pontos átlagával a 7. a listán. Centerünk Matt Knight a szövetségi rangsorban a 16., de a jelenleg is az NB I-ben szereplő kosarasok közül a 13.

Légiósaink tehát valóban húzzák a szekeret, s ami nagyon fontos: kezdő ötösünk két magyar tagja is 10 pont fölötti átlagot hozott. Molnár Bandi 11,77-tel a 45., a legutóbb remeklő Szabó Zsolt pedig 10,39 ponttal az 55-56. helyen áll a ZTE válogatott centerével, Trepák Zoltánnal holtversenyben. Cserejátékosaink közül Pojbics Szabolcs a legjobb, közvetlenül régi jó körmendi cimborája, Fodor Gergely mögött található a lista 84. helyén, 5,31-es átlaggal.

INDEX: HÁROM LÉGIÓSUNK AZ ELSŐ 15-BEN

Ami játékosaink teljesítmény-indexeit, azaz a fiúk összteljesítményeit illeti, ebben a rangsorban Brooks 28,23-as értékkel a rangsor 5. helyén található. Megelőzi a már említett Jones, és az ember szomorú szemmel látja a Falco tragikus balesetben elhunyt, remek fél szezont produkáló játékosát, Horváth Zolit, Cecét, aki e listán a második helyen állt. Matt Knight 25,08-as értékkel a rangsor 8. helyén található, Donta Richardson pedig 23,23-as értékkel a 14., Molnár Bandi a 42. 16,54-gyel, Szabó Szöszi pedig 51. 14,39-cel.

LEPATTANÓ: MATT A LEGJOBBAK KÖZÖTT

Ami a lepattanó labdák megszerzését illeti, Matt Knight úgy a 6. 8,08 meccsenként megszerzett lepattanóval, hogy a támadó pattanók tekintetében a 4. átlagban 3,33 az ellenfél palánkja alatt visszaszerzett labdával. A hét végén mindenesetre hatalmas feladat vár ausztrál középjátékosunkra, hiszen a “műfaj” legjobbjával, a Szolnok légiósával, a meccsenként összesen csaknem 12 pattanót “lekapó” Ousmanne Barro-val kerül szembe. Szabó Zsolt az előkelő 24. helyen áll, 5,62 meccsenként megszerzett lepattanóval, de dicséretes Brooks 35. helyezése, 4,08-as átlaggal. Molnár Bandi 3,31-gyel kerek 50. a listán,  Donta Richardsont pedig kerek 20 hellyel találjuk hátrébb 2,62.vel, de neki nem ez az elsődleges feladata.

DAVID ÉS DONTA KISZOLGÁLÁSBAN IS KIVÁLÓ

Ami a gólpasszokat illeti, Brooks a 9., Richardson pedig a 11. a ranglistán, mindketten 4 fölött adják a társaknak a gólpqsszokat. Csapatunkon kívül éppen a hétvégi ellenlábasnál, a Szolnoknál van két játékos is e rangsorban hasonlkóan előkelő pozíciókban: Fodor Márton a 7., Dragan Alekszics pedig a 12. Molnár Bandi is kitett magáért a kiszolgálás terén, 2,31 gólpasszával a “nyerő” 21. helyen van ebben a mutatóban.

DAVID LABDASZERZÉSBEN IS REMEKELT

Ami a szerzett labdákat illeti, az előbbi tekintetben Brooks 2,08-as átlaggal a 11., Molnár Bandi pedig 1,69-cel a 25. helyen áll a rangsorban. Szabó Zsolt 33. helyezése több, mint figyelemre méltó, az ő 1,54-es átlaga előtt le a kalappal. Donta 1,39-cel a 40. pozícióban található, s Matt is 1 fölötti átlagot nyújt labdalopás terén.

sakc.hu