Sopron.info.hu

csattanós győzelem

  2007 dec 22 / #sport

csattanós győzelemSördögök – ZTE December 19., csütörtök 19.00
Az MKB Aréna weboldalán hat órát írtak, a Sördögökén hét órára volt kiírva a kezdés, igazodjon ki az ember! A hét óra bizonyult helyesnek. Csupa vidám emberekkel néztem végig a meccset. Így az ünnepek előtt nagyon kellemes kis este volt. Móka, kacagás, vidámság jellemezte barátaim kedélyállapotát.

Azért valamennyire tudtam a meccsre is koncentrálni. A Sördögök megint hagyták, hogy az utolsó pillanatban dőljön el a mérkőzés eredménye. A ZTE az első perctől kezdve vezetett. Bradley és Viggiano tripláival sikerült a soproniaknak egyenlíteni, majd egy árvácska pontkülönbséggel zárni az első negyedet. 20 – 19.

A második negyed hetedik percéig vezetett a SKC, amikor a vendégek egy tripla dobással vették át a vezetést. Frana, sajnos most nem hozta magával a már megmutatott jó játékát. Mindkét csapat sokat hibázott, eladott labdák, rossz passzok követték egymást. Bradley triplái viszont bomba biztosak voltak! A védekezés is szellősnek bizonyult, a ZTE – nek ezzel lehetőséget adtak az ördögök, hogy a második negyedet három pontos vezetéssel zárják. 37 – 40.

A harmadik és az utolsó negyedben is sok volt a fault, Frana a 28. percben kipontozódott. Pontatlan dobásokkal folytatódott a mérkőzés, bár mi nézők jókat mulattunk a minden napok történésein. A ZTE örülhetett 49 – 54 volt az állás, az utolsó negyed kezdetekor. ‘Öt pontos különbséget csak tudnak korrigálni a soproniak’ – gondoltam magamban. Boldizsár Fecó végre több jó kosarat dobott.

A vendégeknél sem volt megállás. Nyerni akartak, Baki dupla triplájával megint csak egy ponttal vezettünk. Nem igaz! Miss Fortuna azért ma is bekopogtatott a Sopron palánkján, ugyanis a ZTE, az utolsó percekben, többször is szabálytalankodott.

Ez nekünk nagyon kellett, hiszen 69-68 -nál semmi sem volt még eldőlve. Pojbics Szabolcs 100 % büntetői vezették a Sördögöket a győzelem kapujába. Ezt nevezem, mint egy izgalmas krimi, olyan volt ez az utolsó, hazai összecsapás. Szoros 77-72 a végeredmény. Gratulálok fiúk, jó helyen álltok a tabellán, folytatás következik 2008 – ban!