Sopron.info.hu

Cserép Mikulás

  2007 dec 05 / #csak úgy

Cserép Mikulás Nagyon egyszerű elkészíteni a képen látható mikulásokat, csak egy kis türelemre és ügyes kezekre van szükségünk, és már is feldobtuk a lakást. Gyerekek is elkészíthetik, variálható színben, méretben, és alapanyagban is.

A hozzávalókkal sincs gond, hiszen a cserepek melyek megadják az egész testet, könnyen beszerezhetőek bármelyik kreatív üzletben, vagy virágboltban.

Ezen kívül, szükségünk lesz még:

  • piros festékre (én acryl festéket használtam, mert hamar, pár perc alatt megszárad)
  • ecsetre
  • ragasztópisztolyra
  • fekete filcre, vagy festékre
  • zsinegre
  • egy pár fagyöngyre
  • és vattára, a szakállnak és ruhának.

Ha megvan mindenünk, már kezdhetjük is a munkát. Először fessük be a cserepeinket a, majd hagyjuk pár percig száradni. Ha már száraz, a cserepeket könnyen egymáshoz illeszthetjük akár ragasztó pisztollyal, vagy bármilyen univerzális ragasztóval. Ha lábat is szeretnénk szükségünk lesz a zsinegre és a gyöngyökre.

Fontos, hogy a gyöngy átmérője nagyobb legyen, mint a cserép alján található lyuk, mert ha nem így van, átbújik a résen. Fűzzük a zsineget át a lyukon, persze úgy, hogy a lábaknak hagyjunk bőven lógni, majd kössünk rá csomót és fűzzük fel a gyöngyöt, aztán, hogy ne csúszkáljon, szorosan mellé megint egy csomóra lesz szükségünk. A maradék zsineget, a nyíláson át húzzuk vissza.

Cserép MikulásCserép Mikulás

Én a lábak tövéhez is kötöttem gyöngyöket így már biztos nem csúszkálnak el. Ha ez kész a bakancsát is felfűzhetjük ugyanezzel a technikával. Összeállt a Mikulásunk már csak a díszítést kell elvégeznünk. Mindenki ízlés szerint ragassza fel a ragasztópisztollyal a szakállat és a prémet a ruhára. Ha szeretnénk, hogy a Mikulás akasztható legyen, akkor a fejrészbe köthetünk zsineget, vagy illeszthetjük a lábaknál használt technikával is, és így hagyhatunk a zsinegből egy hurkot az „akasztáshoz”.

Nagyon mutatós, ha pl. az ablakpárkányra ültetjük, de ajándékként is örömet szerezhetünk a magunk készített Mikulással.

Jó munkát!