Sopron.info.hu

Csiga

  2008 feb 23 / #csak úgy

CsigaÁlmomban sem bántottam még csigát, nem hogy igazából! Sose kóstoltam, nincs is szándékomban bármiféle ízesített lében tunkolni e szerencsétlen állatokat. A csiga alatt itt és most, kizárólag a kakaós illetve csokis változatot értem. Sopronban – túl – sok pékség létezik, amikben egytől egyig kapható ez a finom, magyar eledel. Az ízbeli különbségek természetesen óriásiak! A kelt tésztás, kakaóban gazdag csigát nagyon finomnak találom. Ilyet a város, bevált láncboltjaiban lehet vásárolni, szoktam is. A bolti, csomagolt csigát tíz E – vel… felejtsétek el.

Sosem venném meg. Vannak száraz kiszerelések, fagyasztott, élesztő ízű csigákat áruló boltok is, ahova egyszer tér be az ember. A négykeréken guruló pékségé rendben van. Amikor nem vagyok bolt közelben, ez a járgány jön, mint egy sivatagi oázis és menti a korgó gyomrot és a hirtelen kopogni kezdő nagy, szemeket. Sopron legtutibb csigája, számomra mégis más, mint a többi. Nem kakaós. Csoki pudingos. Ez a fajta, csakis három helyen kapható Sopronban.

Egyszerűen jámi, fincsi, isteni, jóízű. Szerencsére választék van bőven, mindenki válogathat kedvére, sőt, még otthon is elkészítheti az, akinek van ideje és kedve hozzá. A csigákat édes és sós változatban is ismerjük. A fahéjastól a sajtosig minden változatban el lehet készíteni. Egyre ügyeljünk, hogy reggelire fogyasszuk e kalória gazdag pékárut, hogy legyen időnk a cukrot illetve a szénhidrátot elégetni szervezetünkben.

6749 / 1904 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Menü – első részMenü – első rész (1)
  Szeretek főzni. Hobbi szinten, nem, mint egy profi. Boldogsággal tölt el, mikor mindenki […]
 • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
  A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
 • Két recept karácsonyraKét recept karácsonyra (0)
  Vaníliás kifli Hozzávalók: 20 dkg vaj 28 dkg liszt 10 dkg darált dió 5 dkg erős […]
 • …Nagymami, drága nagymami…Nagymami, drága nagymami (1)
  ...Nagymami, drága nagymami, olyan jó, hogy köztünk vagy... Milyen igaz. Gyermekkori […]
 • BöjtBöjt (4)
  Harmadik hete, hogy böjtölök. Harmadik éve már, hogy alávetem magam ennek kísérletnek. […]
 • SzabiSzabi (0)
  Megérdemelt szabadságom első hetében vagyok. Pompás, hogy nem kell ébresztőt állítanom a […]

%d blogger ezt szereti: