Sopron.info.hu

Csiga

  2008 febr 23 / #csak úgy

CsigaÁlmomban sem bántottam még csigát, nem hogy igazából! Sose kóstoltam, nincs is szándékomban bármiféle ízesített lében tunkolni e szerencsétlen állatokat. A csiga alatt itt és most, kizárólag a kakaós illetve csokis változatot értem. Sopronban – túl – sok pékség létezik, amikben egytől egyig kapható ez a finom, magyar eledel. Az ízbeli különbségek természetesen óriásiak! A kelt tésztás, kakaóban gazdag csigát nagyon finomnak találom. Ilyet a város, bevált láncboltjaiban lehet vásárolni, szoktam is. A bolti, csomagolt csigát tíz E – vel… felejtsétek el.

Sosem venném meg. Vannak száraz kiszerelések, fagyasztott, élesztő ízű csigákat áruló boltok is, ahova egyszer tér be az ember. A négykeréken guruló pékségé rendben van. Amikor nem vagyok bolt közelben, ez a járgány jön, mint egy sivatagi oázis és menti a korgó gyomrot és a hirtelen kopogni kezdő nagy, szemeket. Sopron legtutibb csigája, számomra mégis más, mint a többi. Nem kakaós. Csoki pudingos. Ez a fajta, csakis három helyen kapható Sopronban.

Egyszerűen jámi, fincsi, isteni, jóízű. Szerencsére választék van bőven, mindenki válogathat kedvére, sőt, még otthon is elkészítheti az, akinek van ideje és kedve hozzá. A csigákat édes és sós változatban is ismerjük. A fahéjastól a sajtosig minden változatban el lehet készíteni. Egyre ügyeljünk, hogy reggelire fogyasszuk e kalória gazdag pékárut, hogy legyen időnk a cukrot illetve a szénhidrátot elégetni szervezetünkben.