Sopron.info.hu

Csorvási nelkül is gyõzni szeretnénk Kaposváron

  2009 ápr 11 / #lapszemle

Kaposvár – a hely, ahol nyerni kell. Mindegy hogy hogyan, de kell. Muszáj! Muszáj ahhoz, hogy csapatunk elérje a kitűzött célt, a legjobb nyolc közé jutást. Együttesünk edzője, Meszlényi Róbert szerint a somogyi megyeszékhelyen nyerni nehéz, de nem megoldhatatlan feladat.

A Kaposvár legutóbbi bajnoki mérkőzéséig két légióssal szerepelt, ám egyik, a litván olimpiai bronzérmes – még 2000-ben Sydney-ben – Kestutis Marciulionis (képünkön) a Hegyvidék otthonában aratott 88-84-es diadallal búcsúzott Krivacsevics Dragoljub együttesétől. A litván irányító elegánsan búcsúzott, megadta a módját távozásának, búcsúmeccsén 26 ponttal és 11 lepattanóval járult csapata sikeréhez. Kíváncsiak voltunk, hogy látja edzőnk, milyen hatással lehet a szombati összecsapásra

Marciulionis távozása ellenfelünktől. Csapatunk szakvezetője erről így vélekedett:

“Marciulionis meghatározó embere, szinte motorja volt a Kaposvár játékának, úgy érzem, a távozásával csökkent a játékereje. Ezzel együtt nagyon nehéz meccs vár ránk, hiszen ha visszagondolunk, annak idején a Kaposvár az akkor éppen hiányzó litván nélkül tudta vagy 30 ponttal megverni a Szolnokot. Kaposvárott mindig mindenkinek nehéz nyerni, de már jópár csapatnak siekrült, mi is megpróbáljuk.”
A két fél egészen más lélektani helyzetből, más motivációval várja a találkozót. Meszlényi mester ezt így látja: “Az biztos, hogy nekünk fontosabb a meccs, a mi számunkra nagyobb a tét, sőt gyakorlatilag csak a mi számunkra van tétje a meccsnek, amelyet mindenképpen meg kell nyerni, ha el akarjuk érni – márpedig el akarjuk érni – a célunkat, a legjobb nyolc közé jutást

Azt gondolom tehát, hogy egyértelműen mi lehetünk, s remélem, bízom benne leszünk is a motiváltabb csapat. Az viszont ellenfelünknek kedvezhet a hazai pálya mellett, hogy ők abszolőt veszítenivaló nélkül léphetnek pályára, felszabadultan kosarazhatnak. Ki már nem eshetnek, de a nyolc közé sem juthatnak be, tehát bátran tét nélkül játzhatnak, nekünk viszont győzelmi kényszerrel kell pályára lépni, de ez van, ezt most el kell viselni.”

A játékosok egészségi állapotát illetően egy kellemetlen hírrel szolgált edzőnk: a csapat tehetséges ifjú centerének, Csorvási Milánnak (képünkön) edzésen eltört az ujja, az ő játékára Kaposvárott biztosan nem számíthatnak társai, de valószínű, hogy az alapszakaszből hátralévő mindhárom meccsen nélkülözni kell. A többiek viszont egészségesek, harcra készek, és ahogy eddig az egész évad során, most is jó mentalitzással, hozzáállással készültek.

sordogok.hu