Détári: 3 meccs eltiltás

Budapest, július 24., 15.40 Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága több szankciót eszközölt az első forduló után.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az alábbi határozatokat hozta az NB I első fordulójának mérkőzései kapcsán.


A testület a Zalaegerszegi TE – Paks mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt úgy határozott, hogy a zalai klubnak a következő hazai bajnoki mérkőzésén tizenöt fővel meg kell emelnie a rendezői létszámot, és egy szövetségi ellenőrt is fogadnia kell – az eljárás költségei a kék-fehéreket terhelik.
A grémium a Siófok – Újpest mérkőzésen történtek miatt a BFC Siófok Kft. sportszervezetet – mivel a stadionban nem volt kellően biztosítva a rend – a soron következő két hazai bajnoki mérkőzésén a rendezői létszám tizenöt fővel történő felemelésére és szövetségi ellenőr fogadására – valamint az eljárás költségeinek viselésére – kötelezte. Az Újpest – a szurkolói által elkövetett cselekedetek miatt – a soron következő két idegenbeli bajnoki mérkőzésén köteles biztosítani tizenöt rendezőt, aki kíséri a szurkolókat, valamint az eljárás költségeinek viselése mellett a klubnak szövetségi ellenőrt is fogadnia kell.

Détári Lajos vezetőedző (Sopron) 3 bajnoki mérkőzésre eltiltva a kispadtól
Gujdár Sándor edző (Sopron) 1 bajnoki mérkőzésre eltiltva a kispadtól
Balaskó Iván (Paks) 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Giura Cosmin (Sopron) 2 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás

Színes lapok miatti pénzbüntetések
Fehérvár 24 000 Ft
Sopron 36 000 Ft
Siófok 24 000 Ft
Paks 30 000 Ft
(mlsz.hu)

2969 / 1262 látogató

kapcsolódó cikkek

“Détári: 3 meccs eltiltás” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Détári Lajost három meccsről tiltották el
  | 2007. július 24., kedd 17:54
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Détári Lajost, a Sopron vezetőedzőjét, akit a Kaposvár elleni 1-1-es döntetlennel végződött mérkőzésen a játékvezető elküldött a kispadról.
  “Ha három meccset kaptam, akkor ezt el kell fogadni – mondta Détári. – Kíváncsi vagyok azonban arra, hogy a mérkőzés játékvezetőjét hány meccstől tiltották el. A bírókat a csapatok tartják el, a Sopron egy szezonra 9 millió 600 ezer forint játékvezetői díjat fizet, ezért jogosan várjuk el, hogy a bírók is profi teljesítményt nyújtsanak. A mi mérkőzésünkön a játékvezető a negyedik bíró jelzése után adott sárga lap helyett pirosat a játékosunknak a hatodik percben, utána a negyedik játékvezető nem engedte, hogy cseréljünk, és ebből a helyzetből kaptuk a gólt.”

  Détári az elküldését sem érzi jogosnak. “Szó szerint már nem tudom felidézni, de valami, olyasmit mondtam, hogy ezt miért nem fújtad le? Nem káromkodtam, nem szitkozódtam, a mérkőzés jegyzőkönyvében ennek utána lehet nézni. Edző már kért bocsánatot, mert rossz taktikát választott, játékos is szabadkozott már, ha hibázott, játékvezetőtől még egyszer sem hallottunk olyat, hogy bocsánatot kért volna, ha rosszul végezte el a feladatát.”

  Gujdár Sándort, Détári segítőjét szintén elküldték a kispadtól, neki egy meccset kell kihagynia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − tizennégy =