Sopron.info.hu

Dj Budai interjúja a Sopron.info.hu-nak!

  2008 aug 02 / #csak úgy

Dj Budai interjúja a Sopron.info.hu-nak!Hazánk egyik legnépszerűbb lemezlovasával, Dj. Budaival, Demuth János készített interjút, reméljük sok olvasónk örömére. Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad felkérésem, és válaszolsz néhány kérdésemre. Biztosan nagy örömet okozol rajongóidnak.

Többször játszottál már Soproni klubokban. Hogy tetszett városunk? Nagyon sok jó buliban vettem részt Sopronban.

Említhetném a sportcsarnokos bulikat, de a kisebb klubokat is, mint pl a Míg-21-et, a Lővérekben is volt egy hely, sajnos a nevére nem emlékszem. Illetve a Flash-t, és persze az utóbbi időkben volt egy pár nagyon jó buli a Hangárban is.

A város is nagyon tetszik, főleg a körforgalom a belvárosban, ami egyedivé teszi.

Milyennek találtad a Soproni közönséget, és van-e egyáltalán különbség hazánkban hallgatóság és hallgatóság között?

Ami legelsőre feltűnt a soproni közönségben: a zenei nyitottság. Akárhányszor voltam itt, hatalmas bulik voltak, és nagyon jól reagált mindenki az új zenékre vagy új hangzásokra. Mindig is lehetett érezni a Nyugat közelségét és az ott megszokott zenei hozzáállást akár a dj-ék akár a közönség részéről.

A közönség zenei érdeklődése (vagy érdektelensége) mindenhol az országban nagyrészben attól is függ, milyen zenei behatás éri őket hétről-hétre, és hogy a helyi dj-ék merre viszik a zenei vonalat. De a party közönség szinte mindenhol nagyon jó, és bulizós. Nehéz különbséget tenni, szinte nem is lehet.

Melyek azok a főbb állomások életedben, melyek meghatározóak voltak pályafutásod során?

Kiemelném a Fortuna Clubbot, ami szinte eldöntötte nálam, azt hogy ezzel szeretnék foglalkozni, ezt szeretném csinálni. Teljesen levett a lábamról az ott halott, látott és érzett dolgok. Ez rögtön a középsuli idején volt.

Utána jöttek a kisebb klubok ahol már játszottam is. Majd a következő nagy állomás a Hisztéria és a Hully Gully diszkó volt, ahol már főidőben és sok ember előtt tudtam játszani.

Egy nagy korszak kezdetét pedig a siófoki Flörthöz kötöm. Itt szerettem bele az elektronikus zenékbe és itt volt lehetőségem először ilyen típusú bulikat szervezni és játszani, valamint itt volt először olyan hogy egész este már csak house, techno ment. Az arcok jöttek mindenhonnan, akik már konkrétan egy ilyen buli miatt akár 300km is megtettek, hogy részesei legyenek valami újnak.

Ebben az időben volt még DMC is ahol egyéni második lettem. 1995-ben létrehoztuk a Freee Magazint, aminek segítségével eléggé felgyorsultak az események itthon: nagyban segítette az elektronikus zene elterjedését szélesebb körökben. 2000 óta zenélünk együtt 2002-ben volt egy nagy lépés az életemben, ami a mai napig tart:

Az Egotraxx és az I Love Deep kiadók létrehozása. Itt nem csak saját, hanem más művészek zenéit is kiadjuk. Szintén a “nagy lépések” közé tartoznak a Plastic City-nél megjelenő kiadványaink. Rengeteg felkérésed van országszerte.

Magyarországon melyek a kedvenc klubjaid? Sok kedvenc van, de ezek közül is kiemelném a szegedi Sing-Singet és a budapesti Privét, ami a jelenlegi rezidenciánk is. A nyíregyházi fősulis bulikat, a szenzációs hangulat miatt. De szeretem az Etikett bulikat Győrben és a Bázist Debrecenben.

Nemzetközi karrier?

Nemzetközi karrierről a kiadónk miatt tudok beszélni. Sok zenénk jelent már meg, nem csak saját, hanem más kiadókon is. Talán ennek hatására is, eljutottunk már a Prágai Roxy Klubba, most lesz egy bulink Bulgáriában is. Tavaly egy kolumbiai fesztiválon játszottam, szintén a kiadó jóvoltából.

Régebben is sikerült eljutni sok jó buliba, fesztiválra. De az igazi első visszajelzések, nemzetközi szinten, a kiadott zenéink után jöttek.

Milyennek találod, azaz mi a véleményed a hazai lemezlovasokról?

Nagyon ügyes és jó dj-k vannak itthon. Nehéz véleményt mondani, nem is szeretek, mert mindenkinek meg van a saját technikai stílusa, és zenei ízlése.

Kikkel dolgozol együtt szívesen?

Akivel egy hullámhosszra lehet kerülni zeneileg és emberileg is. Ilyen zenésztársam Vic, akivel nagyon szeretek zenéket csinálni, illetve nagyon jókat lehet vele hülyülni is :-)

Melyik honlapon kaphatnak rólad és fellépéseidről bővebb felvilágosítást olvasóink?

http://www.djbudai.com/  www.myspace.com/djbudai 

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Mindenképp tartsák meg a nyitottságukat a zenék iránt, és hatalmas bulikat kívánok nekik

Nagyon szépen köszönöm az interjút mégegyszer, olvasóink és a magam nevében is. További sok sikert kívánunk neked, és mindíg nagy örömmel várunk!