Sopron.info.hu

Dj Jankec interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 júl 25 / #csak úgy

Dj Jankec interjúja a Sopron.info.hu-nakA dj-vel, Demuth János beszélget. Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad felkérésem, és válaszolsz néhány kérdésemre. Biztosan nagy örömet okozol rajongóidnak.

Többször játszottál már Soproni klubbokban. Hogy tetszett városunk?

A ”hűség városa”… Én úgy gondolom Sopront nevezhetjük egy igazi zenei „világvárosnak” a múltja miatt, ezt szerintem senkinek sem kell elmagyarázni, hogy milyen rendezvények és DJk indultak el a városotokból.

Bátran állíthatom, hogy mindig jó bulikban játszottam nálatok, nagyon tetszik és mindig is tetszett a soproni éjszakai élet. A partyarcok úgyszintén sokkal rugalmasabbak, vevőbbek az újra. Külön érdekesség, hogy amikor még nem volt lehetőségem Sopronban játszani, de a szombathelyi rezidenciámon hetente felléptem, nagyon sok soproni partyarcot ismertem meg, akik már akkor (5-8 éve) nagyon nyitottak voltak az új zenékre, rendszeresen lejártak bulizni hozzánk.

Ha más nem is, de ők mindig megcsinálták azt a hangulatot, amit egy házigazda DJ minden éjjel szeretne elérni, hogy minél jobban kitudjon bontakozni és a maximumot nyújtsa. Ezt ezúton is szeretném nekik megköszönni.
A város természetesen gyönyörű.

Milyennek találtad a Soproni közönséget, és van-e egyáltalán különbség hazánkban hallgatóság és hallgatóság között?

Mint már írtam a közönséggel nálatok semmi baj nincs! Jó volt a nevelés anno!
Nagyon szélsőséges különbségek vannak az egyes városok és clubok között.
Ennek roppant egyszerű a magyarázata, hiszen mindig minden a házigazda DJken múlik, hogy ők milyen irányba is szeretnék vinni a közönséget.

Ha egy ilyen poszton rossz ember tanyázik, akkor nagyon furcsa rendezvényekre lehet eljutni és sajnos már sokunknak volt ilyen tapasztalata. Csak, hogy egy példát írjak: adott egy zene vagy csak egy zenei blokk, amit ha lejátszol egy jó buliban egy megfelelő euforiát tudsz teremteni de vannak helyek ahol ugyanezzel ”megbukhatsz”.

Na, itt jön a DJ feladata, hogy felnézzen a pultból és nézze a vendégek reakcióit az adott zenékre, és ha nem megy, akkor ezt nem kell erőltetni, és tudni kell váltani – na persze bizonyos kereteken belül. Ezért nem szerencsés szetteket előre összerakni, mert minden városban vagy clubban más a bevett szokás, de ez így is van rendjén.

Melyek azok a főbb állomások életedben, melyek meghatározóak voltak pályafutásod során?

Sok volt szerencsére, de ezt így nagyon nehéz megválaszolni. Ilyenkor szokták mondani, hogy ’’ jó kérdés”.

De a lényegeseket, amik az indulásomat segítették, természetesen tudom.
Időrendi sorrendben:

  • Romkert club
  • Papaya club
  • Titan Int. – Mayday

Úgy érzem ide ennyi bőven elég :-)

Rengeteg felkérésed van országszerte. Magyarországon melyek a kedvenc klubbjaid?

Nincs kedvencem. Vannak természetesen olyan clubbok, ahova szívesen járok vissza, de egy fontos alapszabályt érdemes megjegyezni: az a jó hely, ami mindig tele van zeneimádó emberekkel! Ez lehet akár egy faluban is, bár – hogy megcáfoljam magam – 50 fő is okozott már felejthetetlen élményt :-)

Úgy gondolom és kijelenthetem a djk és a magam nevében, hogy a futtatott úgy mond ”menő” helyeken – Budapesten, Balatonon vagy az ország bármely pontján – mindig nagy megtiszteltetés játszani, ez komoly referenciát, erőt ad számunkra.

Nemzetközi karrier?

Dolgozom az ügyön. Szerencsére sok külföldi fellépést és nemes nemzetközi rendezvényeket tudhatok a hátam mögött. A nemzetközi piac nem csak a külker cégeknek nagy élmény. :-)

Remélem sok országba és rendezvényre juthatok még el, de ezért sok mindent meg kell tenni, mert ez sem jön magától. De ha ez valakit igazán érdekel részletesen, akkor az oldalamon a biográfiámban megtalálhatja.

Milyennek találod, azaz mi a véleményed a hazai lemezlovasokról?

Mindent vagy semmit… :-) – lojalitás és a megfelelő alázat nagy mértékű hiánya és ezzel talán elmondtam mindent….. :-) Tisztelet a kivételnek mert szerencsére Ők is sokan vannak :-)

Kikkel dolgozol együtt szívesen?

Mindenkivel, mert mindegyikükkel jó barátságban vagyok. Mindezeken felül elsősorban gyerekkori barátommal, üzlettársammal, aki nem más, mint Köry

Melyik honlapon kaphatnak rólad és fellépéseidről bővebb felvilágosítást olvasóink?

www.jankec.hu , www.progrecinema.hu, www.balatonprogression.hu, www.myspace.com/djjankec

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Becsüljék meg a város clubjait, és tessék ezeket rendszeresen látogatni, még ha a jelen gazdasági helyzet nem mindig teszi ezt lehetővé.

Nagyon szépen köszönöm az interjút, olvasóink és a magam nevében is. További sok sikert kívánunk neked, és mindig nagy örömmel várunk!

Én köszönöm a lehetőséget, – Jankec

Demuth János