Sopron.info.hu

Dobrády Ákos koncert Sopronban!

  2009 aug 18 / #programajánló

Dobrády Ákos visszatért! Az egykori TNT frontembere turnékörútra indult, amelynek keretében legújabb dalát is népszerűsíti és Sopront sem hagyja ki. 2009. Augusztus 21. Péntek 21:00 Közelebb Egymáshoz Turné.

Dobrády Ákos

Születési idő: 1975. szeptember 7. Születési hely: Győr

“Nyolc éves koromban önállósítottam magam és beiratkoztam szolfézsra az iskolámban. A családban az unokanővérem tanult zongorázni és tőle kaptam én is kedvet a hangszerekhez. A szüleim már ekkor támogatták elképzelésemet, és kaptam tőlük egy bécsi zongorát. Tíz évig tanultam zongorázni. Az első négy évben klasszikusokat és utána áttértem a könnyűzenére. Tizenhat évesen már a vendéglátóban, az éjszakában dolgoztam. Győrben és környékén léptünk fel egy kisebb zenekarral és mindenféle stílusú zenét játszottunk. Tagadhatatlan, hogy már ekkor a magyar előadók voltak nagy hatással rám, többnyire akkori futó slágereket és természetesen régebbi magyar dalokat játszottunk. A zene mellett a kézilabdacsapatot is “erősítettem”. Nekem akkor választanom kellett a zene vagy a kézilabda. A döntésem innentől talán sokan ismerik…”

10 évvel ezelőtt két fiatal győri srác felköltözött Budapestre, ahol egy stúdióban Császár Előd segítségével – aki nagy fantáziát látott a fiúkban – nekiláttak első lemezük elkészítéséhez, és ezzel kezdetét vette a TNT zenekar sikersorozata.
2005. nyarán a TNT zenekar bejelentette, hogy búcsúkoncertet ad a Kisstadionban és a két frontember szóló előadóként folytatja tovább pályafutását. Szeptember 24-én a zenekar búcsúkoncertje nem pusztán eleget tett a várakozásoknak, hanem ma már bátran mondható, hogy a 14.000 fős csordultig telt Kissstadionban egy korszak fejeződött be, egy legenda ért véget.

2006. novemberében jelent meg Dobrády Ákos szólólemeze Fekete Gyémánt címmel. A megszokott TNT-s stílusjegyek megmaradtak a zenében, inkább a hangszerelés és a szövegek lettek tartalmasabbak, személyesebb ihletésűek. Ugyanezen év novemberében a Magyar Rádió Ákost, Emerton-díjjal jutalmazta, melyet „Az év legjobb énekese“ kategóriában vehetett át.