Sopron.info.hu

Dolgos csapatember!

  2010 aug 17 / #sport

Török Zoltán ügyvezetõ-igazgatónk bizonyára sokunknak szolgált meglepetéssel a hétfõ esti órákban, mikor bejelentette friss igazolásként az izraeli válogatottban 23 éves korára már alapemberként számításba vett Ekaterina Abramzon leigazolását!

“Miközben Angel McCoughtry a WNBA-ben igazi sztárként brillírozik, valamennyi más csapattagunk pedig rendkívül hasznosan segíti együttesét, egy olyan lehetõség hullott az ölünkbe Abramzon szerzõdtetésével, amit nem szerettem volna kihagyni – kezd bele a hír kifejtésébe ügyvezetõnk. – Ezt a játékost ugyanis nagyon régóta, és jól ismerjük, tisztában vagyunk a képességeivel, melyek alapján nyugodtan kijelenthetem, Katja tökéletesen illeszkedhet a csapatunk keretét alkotó hasznos tagok sorába. Abramzon leigazolásával úgy érzem sikerülhet stabilizálni a magas posztok rotációját, és még tovább növelni variációs lehetõségeink számát az Euroligában!”

Ekaterina Abramzon szerzõdése egyenlõre az Euroliga alapszakasz végéig szól.

Névjegy

Név: Ekaterina Abramzon

Születési idõ: 1987.07.01.

Születési hely: Riga (Lettország)

Magasság: 185 cm

Elõzõ csapatok: Elitzur Belisima Holon (Israel-D1, 2004-06), Elitzur Ramla (Israel-D1, 2006-2008), Bnot Hasharon (Israel-D1, 2008-09), Larissa (Görögország, 2009-10)

A rigai születési erõcsatár egy évtizede költözött szüleivel Izraelbe, ahol a liga egyik legnépszerûbb játékosává vált. Hogy mindezt minek köszönhette? Elsõsorban a benne rejlõ féktelen tûzben, lelkesedésben, mely kimagasló játék intelligenciával párosul. Tehetségérõl mindent elmond, hogy a 2007-es U20-as kontinensviadalon a torna egyik legjobbjaként jegyezték, ahol 15,2 pontot és 12,8 lepattanót szorgoskodott össze mérkõzésenként! Nem csoda, hogy még ebben az évben a felnõtt válogatottban is bizonyítási lehetõséget kapott, mellyel élt is. Mindössze 20 évesen az izraeli nemzeti együttes egyik legjobbja volt az Európa-bajnokságon 9,3-as pont, és 6-os lepattanó átlaggal. Az Elitzur Ramla csapatával kétszeres bajnoknak és kupa gyõztesnek mondhatja magát, és reményeink szerint õsztõl csapatunknak is hasznos tagjává válik.

wb-sopron.com