Sopron.info.hu

Döntős a SMAFC (II.)

  2009 máj 02 / #sport

Ugyanis a női vonalon működő utánpótlásunk hat korosztálya közül a legsikeresebb a serdülő csapat, akik legutóbbi Pécs elleni, legalább annyira izgalmas meccsen, mint a fiúk bejutottak az országos 8 csapatos döntőbe.

A PVSK utánpótlás csapata hazai pályán házi feladatnak vette a győzelmet, így a nyolc pontos különbség lett a vége. (65-57) Bár a lányok fogadkoztak, azért a szurkolók is félve gondoltak a meccsre, mert aki egyszer nyolccal megszórt minket, az ellen nem lehet könnyű. A visszavágó napján délelőtt a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban még a SMAFC Macskák (gyerek korcsoport) is küzdöttek a döntőbe jutásért.

A hűséges szurkolók őket sem hagyják magukra a meccseken, így mi SMAFC fanatikusok két vereség után vártuk a serdülők meccsét. Nyilván a győzelem feledtette volna a bánatot, a hármas kudarc pedig maga lett volna a vég.

A soproni lányok lelkesedésből ötösre vizsgáztak. Már a meccs elején tudták mi a cél! A bíró sporttársakat a szakmájuk során elég sok kritika éri. Most viszont teljesen jogosan volt elégedetlen a publikum, ugyanis a serdülő korcsoportban nem engedett zónázó védekezést alkalmazta a vendégcsapat, amiért csapatunk mestere Palkovits Tamás, majdnem technikai büntetést kapott. Nevetséges! Kedvenceink nyilván nem tudták lereagálni a szokatlan és szabálytalan védekezést, így nem is volt csoda, hogy a várt harc helyett 10 pontos pécsi előny volt az első félidőben. A második negyed hajrájában hála a csajoknak kicsit de olvadt a hátrány, 26:31.

A szünetben sikerült rendet rakni a fejekben, és a szabályokban is. Csapatunk egyszerűen szenzációs játékkal kezdte a második fél meccset. Pontos passzok, elmozgások zárások és jó dobások után, újabb és újabb lelkesedés tört elő belőlük. Amikor ez üzlet beindul, szokták mondani. A mínusz ötből percek alatt plusz tizenegy lett. Fantasztikusan játszottak a lányok.

A pécsiek sem maradtak azonban tétlenek. Hamar kidolgozták a taktikát, és csökkentették a hátrányukat. A mérkőzés utolsó percében hét pont volt a SMAFC serdülők előnye, ami ugye kevés, de ha bedobják akkor jó…

Azonban a helyzet kimaradt. 35 másodperccel a vége előtt jöhettek a vendégek. Nekik az éppen aktuális eredmény kedvezett, így nem is törekedtek további harcra, inkább elrejtették a labdát. Azonban kék-fehér csajok nem adták magukat. A pécsi labdavesztés után 5 másodperc állt rendelkezésünkre, ami alatt egy kosarat, azaz két pontot kellett volna szerezni.

Préger Laura még a hazai térfélen adta be a labdát, Németh Enikő, Uzsoki Piroska volt a labda útja. Végül Böcskei Niki kezébe került a labda, egy másodperc volt hátra, nem volt mit tenni rá kellett emelni. Niki biztos kézzel rádobta… a labda a levegőben volt, amikor megszólalt a duda… úristen mi lesz? … És a rendes játékidő után, a labda oda ment ahova kell: becsusszant és ezzel meglett a kilenc pontos visszavágó.

Böcskei Niki csapata legjobbjaként bedobta a SMAFC-ot a döntőbe!

Az ominózus pillanatban, a sikert mámorában szülők, barátok, szurkolók rohantunk be a pályára, hogy átölelhessük a hősöket! Szurkolói félreértések miatt kisebb harag alakult ki a két tábor között.

A pécsi kollegák nem vették jó néven a SZEVIÉP SZEGED csapatának skandálását. Ami meg a győzelmünket illeti, pécsieknek üzenem, hogy veszteni tudni kell.
http://noikosar.smafc.hu/2009/04/19/tovig-ragott-kormok-de-dontoben-a-serdulok/

A siker mámorából felocsúdva kiderült, hogy hova is kerültünk: Magyarország 8 legjobb csapata közt találtuk magunkat. Május 7 8 9 10én Budapesten a Vasas Csata arénájában kerül megrendezésre a nagy döntő. A csoportmeccseken játszani fogunk a Kiss Lenke magas csapatával, a Szolnokkal, és a Soproni Darazsakkal.

Szurkolói reménykedő szemmel nézve az esélyeket: a Darazsakat az alapszakaszban oda vissza megvertük, a Szolnokot a középdöntőben megvertük, és azt hiszem a Palkovits van akkora szakmai tekintély, hogy a Kiss Lenkét is kitaktikázza.

Tamás az erőnlétre és a hosszú szezonra hivatkozva, félve indul pestre, de hogy bíztassuk a csapatot nekünk szurkolóknak is ott a helyünk!

http://hunbasket.webpont.com/league/?lea=whunu14&szakaszid=36