Sopron.info.hu

DVSC-Sopron 2-1

  2007 máj 26 / #lapszemle

Fieszta a vihar árnyékában

Debrecen, május 26., 19.00 A második félidőben bajnokhoz méltón játszott a Loki.

Verőfényes napsütésben kezdődött az utolsó bajnoki a Debrecenben, a viharfelhők azonban kezdettől fogva gyülekeztek.

A játékosok ennek ellenére sem siettek: az első 20 perc meglehetősen eseménytelenül telt, és némiképp meglepő módon inkább a soproniak voltak aktívabbak – talán a hazai játékosok már az esti ünneplésre koncentráltak. A stadiont megtöltő közönségnek azonban valószínűsíthetően nem akartak csalódást okozni, így felpörgették a tempót és a 25. percben Dzsudzsák óriási gólt lőtt. Úgy tűnt, ez megroggyantotta a vendégcsapatot, ám 12 perccel később, némileg váratlanul és Csernyánszki “közreműködésével” egyenlített a Sopron.
A második játékrész kevesebb gólt, de élvezetesebb játékot hozott. A nagy kedvenc Sándor Tamás beállításával ötletesebb lett a debreceniek játéka, a szintén csereként bevetett Dombi Tibor sebessége is komoly problémákat okozott a vendégeknek. A Debrecen ekkor már bajnokcsapathoz méltóan játszott, a viharfellegek közben egyre gyűltek, ahogy a kihagyott hazai helyzetek is. Végül Sándor Tamás törte meg a Sopront, találata után pedig már csak az volt a kérdés, rúg-e még gólt a Loki, amelynek a fenyegető vihar dacára is sikerült megőriznie az ünnepi hangulatot ezzel a sikerrel.

Miroslav Beránek (DVSC): – Örülünk, hogy ismét sikerült nyerni. Nagyon jól sikerült a téli felkészülésünk, jó játékosokat vettünk és mindenki kihozta magából a maximumot. Nagyon boldogok vagyunk, hogy zsinórban harmadszor is bajnok lett a csapat.
Dario Bonetti (Sopron): – Nekünk az már hatalmas eredmény volt, hogy úgy jöhettünk Debrecenbe, hogy nem voltunk nyomás alatt. Jó mérkőzést játszottunk, a játékosok mindent beleadtak. Gratulálok az ellenfélnek, de a csapatomnak is, mert nagyon nehéz helyzetből vívtuk ki a bennmaradást.

forrás:NB1.hu