Sopron.info.hu

egyszer fenn, egyszer lenn

  2007 máj 07 / #sport

MKB Euroleasing-Mizo Pécs május 5. szombat 1600 Ezen a szombaton, sajnos nem én voltam az egyetlen, aki el volt varázsolva. Úgy mentem ki a meccsre, mintha csak egy szimpla kis ücsörgésre indulnék a közeli erdőbe. Szépen komótosan, fél négykor irányomba vettem az Arénát. Alan Prof nevét látom egyszer csak a telefonomon. Siessek, mert hely nincs. Valóban így volt. Az Aréna tömve, még a plusz székeken sem volt plusz hely. Nagyon megható pillanatok következtek. Fel lett húzva a 2007 Magyar Kupa győzelmére emlékeztető zászló, Himnusz, virágok, könnyek Norbi szemében is. Igen, jól láttam. A közelmúltból kiindulva, őszintén szólva nyugodtan ültem helyemen.

Első negyed
Aztán a sípszó után három perccel, már be is indultak az agytekervények az események láttán. A Pécs agresszívan, szívósan indult. Ez az ami nem hagyott alább, mind a négy negyedben. Hét harmincnál a Pécsnek már három személyi hibája volt, nekünk négy darab összesen. Rátgéber Úr nagyon magyaráz, szerencséjére nem kap technikait. Nekem általában úgy tűnik, hogy az első tíz perc kell arra, hogy beinduljanak a csapatok. Most is ez van, csak sajnos kavalkád formájában. A lányok több téves passzot adnak társaiknak, Károlyi, 17mp támadási idővel, eldobja a labdát, de kihagyja. Zsu egy rutin ziccerrel kísérletezik, az is kimarad. Szomorú. A pécsiek nyolc ponttal vezetnek az első negyed végén, miután Gorbunova dob jó két büntetőt. (5perc 13-14) (10perc 19-25)

Második negyed
Három perc tellik el az első kosárig, ami több cserét követ, viszont időkérés még nem volt. Pedig jó lenne. A büntetők aránya 50/50. Az ellenfél 13 játékosa, Vajda kipontozódik, majd Cserny ellen ítél a bíró, szerintem sem helyesen. Ez Réka 3. személyi hibája. A három pontos pontkülönbséget sikerül egy pillanatra a Sopronnak kiegyenlíteni, amit Iványi tágít a szünet előtt. (5perc 28-31) (10perc 41-44)

Harmadik negyed
Mindkét csapat három pontosokkal kezdett, majd egy kis mosoly szünet következett, amikor is kimaradtak a célzott labdák. Oleksza VÉGRE dobott egy szép 3 pontost, amit Cserny követett egy jó ziccerrel. Dojcinovic szabálytalankodott, amit Réka két jó büntetővel hálált meg. Időn kívül nem sikerült dobnunk, viszont jól védekeztünk. A Pécs nem tudott pontot szerezni. A következő támadásnál viszont, Béres símán bedobta ziccerét, senki sem védte. A lányok kimerültek. (5perc 51-55) (10perc 57-63)

Negyedik negyed
Zsu ma maximum kétszer dobott palánkra?! Norbi le is cserélte. Nem éppen vidám a hangulat, hat illetve nyolc pont a különbség. Amíg a pécsi csapat látványosan tudja mit hogyan csináljon, a Sopron már minden tőle telhetőt bevetett. Küzdöttek, de még a bírók ítélete sem hajthatta őket pozitív írányba. Nagy botrány tört ki, közönség dührohamot kapott, az ellenünk fújt ítélet miatt. Nem csillapodik a hangzavar 63-67. Még minden lehetett, bár Szasa mérvadó pontot hagyott ki. Ez volt A sorsdöntő pillanat, amikor eldőlt bennem a meccs kimenetele. Két és fél percnél négy pontos a pécsiek előnye. Az időkérés után ők jöhettek. Még egy-pár büntetőt dobott mindkét csapat, egyet kihagyott Szasa, kettőt az ellenfél. Pillanatokkal a vége előtt Norbi még Bettit utasítgatta. 70-79-ből 72-80 lett a végeredmény. Veszíteni is tudni kell, sajnos ezt hosszú idő után meg kellett tapasztalniuk a lányoknak.  

Zsuzsesz