Sopron.info.hu

Éjfélre, a Fõ-térre!!!

  2009 ápr 26 / #lapszemle

Remek játékkal megérdemelt gyõzelmet arattunk a Tisza-parton, elhódítva sorozatban harmadszor is a Bajnoki Címet!

Bizakodó hangulatban kelt útra késõ szombat délután csapatunk a bajnoki döntõ negyedik mérkõzésére, Szegedre, ahova több, mint 150 fõnyi soproni – közte a gyermek korosztály mezõberényi döntõjén ezüstérmet szerzett fiataljaink, akiknek ezúton is gratulálunk – szurkoló kísérte el kedvenceit egy gyõzelem, és ezzel együtt egy bajnokavatás reményében.

A nézõtéren a pécsie csapat játékosai közül is többet felfedezhettünk, de például Király Sándor is megjelent a bajnoki döntõ negyedik összecsapásán. A játékosok közül mindenki a fedélzeten volt.

Egyedül Amber ujj-sérülése okozott fejfájás. Kiváló formában lévõ légiósunk az elmúlt két napot egy rögzítõ sínnel a kézfején töltötte.

A szokásos kezdõkkel állt fel mindkét fél, és az elsõ támadást a hazaiak vezethették, akik rögtön egy triplával nyitottak.

Laczi Edit élt a kínálkozó lehetõséggel. Dodi a palánk alól elõbb megszerezte elsõ kosarunkat, majd büntetõkbõl a vezetést is (2. perc 3-4). Sajnos Jeca elég korán, más a harmadik percben 2 személyi hibát számlált. Horti Dóra pedig egymaga 7 pontnál (6-7)! A 4. percben Amber is feliratkozott Dodi mellé egy középtávolival.

Kata büntetõivel pedig már 5 pontos elõnyre tettünk szert (6-11). 7-0-s szakaszunknak az amerikai Maslowski vetett véget. Donkó Orsolya is cserére szánta el magát. Elõbb Szakács, majd Vincze lépett pályára. Zherzherunova 1 pontra hozta vissza csapatát a 6. perc végén (12-13). A 7. percben Dodi is megkapta a maga kis pihenõjét, így Tina és Zsuzsi alkotta centereinket.

Elsõ triplánkat Kathleen jegyezte a 8. percben (14-18). Jeca pontos dobása is 3 pontot ért! Egy szavunk nem lehetett a játékra, mind támadásban, mind védekezésben összeszedetten mozogtunk, és a negyed végéig 9 pontos elõnyt harcoltunk ki (17-26)!

Elpuskázott helyzetekrõl szól a második 10 perc kezdete. A rossz sorozatot mi törtük meg Jeca duplájával (13. perc 17-28). Nagy iramot diktáltunk, mely láthatóan nem ízlett a hazaiaknak. Jeca sajnos begyûjtötte a harmadik faultját is, miközben Edó 13 pontra növelte a különbséget.

A Szeged továbbra is pont nélkül állt a negyedben, így Donkó Orsolya nem tehetett mást, mint idõt kért (14. perc 17-30). Maslowski két gyors kosárral átlendítette társait a holtponton, a Szeged pedig zónára állt át. Székely Norbert máris jelezte az asztalnál, hogy idõt kér (15. perc 21-30)! Át is játszottuk a zónát, de Tina ziccer kimaradt.

Németh Betty tripláját követõen már csak 6, Maslowski ziccerével pedig már csak 4 pont hátrányban voltak a hazaiak, akik rátaláltak a ritmusukra. Most mi voltunk gödörben, melybõl jó lett volna mielõbb kimászni.

Sikerült! Két perc alatt visszavertük az egyre erõsödõ fehér mezes rohamokat Elõbb Honti Kata talált rést a masszívabbá váló szegedi védõfalon, majd Kathleen süllyesztett el egy triplát (18. perc 26-35).

Már majdnem elcsentük a labdát, de az végül Fürész Emõnél lyukadt ki, aki gondolkodás nélkül beszórta a 6,25-ös vonalon túlról a labdát. A félidei 10 pontos vezetésünkrõl Dodi gondoskodott egy okos akcióval, mely során két centert ültetett hintába (31-41).

A szünet után ellenfelünk vezethette az elsõ támadást, az elsõ pontokat azonban mi értük el. Honti Kata szlalomozott egészen a hazaiak gyûrûjéig. Kathleen szemfüles kosara után tovább növelhettük volna elõnyünket, de helyette Laczi Edit csapott le egy szabad labdára, és dobott senkitõl sem zavartatva ziccert (23. perc 35-45).

Ambert láthatóan zavarta a dobásokban a sérült keze, de szerencsére voltak, akik termelték helyette a pontokat. A mezõnymunkája pedig ezúttal is elsõrangú volt!

A faultok szépen eloszlottak mindkét oldalon, egyedül Jecának, illetve Maslowskinak kellett óvatosabbnak lenni 3-3 hibája miatt. Amber robogott el mindenki mellett a negyed közepén, és dobhatott könnyû ziccert. Zherzherunovának nehezebb dolga volt, de õ is megoldotta a helyzetét (26. perc 41-51). Akármilyen felállásban is játszottunk, szépen alakítottuk ki magunknak a helyzeteket (27. perc 43-55).

A 27. percben Jeca megkapta a negyedik hibáját is, így le kellett ültetni. Kathleen utolsó másodperces triplájára egy emberként ugrott fel örömében a soproni szurkolótábor és kispadunk. Katát rántották vissza betörés közben a 28. percben, de nem lett belõle sportszerûtlen hiba.

Kihagytunk két büntetõt is, de ezzel együtt 15 pontra növeltük elõnyünket (45-60). Ismét zónával próbálkozott ellenfelünk, de Edó átdobta a magasodó falat (29. perc 47-63). Büntetõkkel tartotta magát a hazai gárda, melyeket gond nélkül el is helyeztek a gyûrûben. Tina sem akart lemaradni az ellenféltõl, és két egységgel növelte pontjaink számát a negyed végén (50-65).

15 pontos megnyugtató elõnnyel vártuk az utolsó 10 percet. Természetesen tudtuk, hogy még közel sincs vége, de a mutatott játékunk egyértelmûen bizakodásra adhatott okot. A Szeged három gyors kosárral indított hajrát. Székely Norbert rögtön magához rendelte játékosait (32. perc 56-65). Sportszerû hangpárbajt vívott egymással a két szurkolótábor is, gondoskodva a jó hangulatról.

Székely Norbert visszaküldte a pályára Jecát, akinek kellettek a pontjai a végletekig küzdõ hazaiakkal szemben (33. perc 58-65). Zherzherunova rutinosan tette a dolgát, tudta, hogy Jeca nem üthet oda. Kaptunk is mellõle egy duplát, de a túloldalon egy triplával kárpótolta társait (34. perc 60-70). Az óriásit javuló ukrán centerrel alaposan meggyûlt a bajunk. Újabb találataival már csak 7 pontos hátrányban volt a remekül küzdõ szegedi gárda (35. perc 65-72). Fáradtak az együttesek, melyet az ütemkésésbõl fakadó faultok számának növekedése is jelzett.

A 37. percre Maslowski büntetõivel tovább faragta hátrányát az extázisban kosarazó hazai csapat (67-72). Küzdöttünk mi is, de láthatóan kiestünk a ritmusból. Óriási izgalmakat tartogatott még a hátralevõ két perc, mely szegedi támadással és idõkéréssel indult (67-72).

Az elsõ szegedi kísérletet kivédekeztük, Honti Katát pedig szabálytalanul tudták csak megállítani betörés közben. Két fontos büntetõ következett. Kata keze nem remegett meg (39. perc 67-74)! Bõ egy perc volt már csak hátra, amikor Horti Dóra kipontozódott. Zsuzsi váltotta a parketten.

Németh Betty higgadtan juttatta célba büntetõit, ráadásul Kathleen támadó hibát vétett. Vincze Viktória dobása szerencsére leperdült, így ismét mi támadhattunk. Hosszan támadtunk, és Jeca ellen még szabálytalankodtak is. Az elsõ büntetõje ült, így 6 pontra alakult a különbség. 25 másodperc volt még a lefújásig, amikor Donkó Orsolya idõt kért (69-75). Közben már mindkét tábor ünnepelte kedvenceit! Kijárt a vastaps! Mi pedig elmondhattuk, hogy egymást követõ harmadik évben is bajnoki címet nyertünk!

A mérkõzést követõen hatalmas ünneplés kezdõdött, mely a parketten kezdõdött, és a nézõtéren, a szurkolóinkkal karöltve folytatódott! A dööntõ legértékesebb játékos Honti Kata lett! Mindenkit várunk a Fõ-térre!

Székely Norbert: “Jól felkészített csapat ellen szereztük meg a bajnoki címet! Csodálatos közösség épült fel a szezon során. Köszönjük szurkolóinknak a fantasztikus buzdítást! Mindenkit várunk a Fõ-térre! Ünnepeljünk együtt!”

SZEVIÉP-Szeged – MKB-EUROLEASING SOPRON 71-76 (17-26, 14-15, 19-24, 21-11)

Szeged, 1000 nézõ Jv.: Földházi , Gyõrffy, Kapitány

SZEVIÉP-Szeged: Németh 13/3, Fürész 7/3, Laczi 7/3, Maslowski 23, Zherzherunova 21 Cs.: Russai -, Szakács -, Vincze –

MKB-EUROLEASING SOPRON: Macleod 14/9, Honti 15, Holt 10, Milovanovic 15/9, Horti 14 Cs.: Krivacevic 2, Horváth Zs. 1, Eördögh 5/3

Statisztika

Mezõny dobószázalék: 22/54 41% ill. 26/54 48%

3-pontos dobószázalék: 3/18 17% ill. 7/20 35%

Büntetõ dobószázalék: 24/26 92% ill. 17/22 77%

Lepattanó: 23 (Zherzherunova 12) ill. 30 (Horti 12)

Gólpassz: 10 (Németh 4) ill. 15 (Milovanovic, Macleod 4-4)

Szerzett labda: 14 ill. 9

Eladott labda: 12 ill. 18

Személyi hiba: 23 ill. 22

IBM: 94 (Zherzherunova 37) ill. 102 (Horti 26)

wb-sopron.com