Sopron.info.hu

Elektro körkép

  2009 máj 27 / #Volt Fesztivál 2009

Laurent Garnier, Freestylers, Ladytorn, Kraak&Smaak, Noisia, Chase & Status, Hybrid, Junkie XL, LTJ Bukem@Mc Conrad, Plump Dj’s; a VOLT hagyományainak megfelelően a fesztiválozók idén is sokszínű elektro zenei felhozatalból választhatják ki a partyszervezetükhöz leginkább passzoló programot. VOLT elektro panormáma, itt és most!

A fesztivál harmadik napján már a Delinquent Habits, a Franz Ferdinand és a Limp Bizkit koncertjén bemelegedett potméterek várják a Freestylers és Laurent Garnier fellépését a Soproni Nagyszínpadon.

A Nagyszínpad pénteki elektro hangfoglalása a szabadfogású breakbeatben utazó Freestylers kollektíva bulijával indul az esti órákban.

A Matt Cantor és Aston Harvey irányításával működő brit Freestlyers koncertjén a hip-hop, ragga, jungle és elektro-funk elemekkel szabadon kevert old school breakbeat lüktetések jutnak majd szóhoz, a The Prodigy-től, a Fatboy Slim-től, a Dub Pistolstól vagy a The Propellerheads-től megszokott energiákkal átmozgatva a Nagyszínpad közönségét.

Ezt követően a klubkultúra francia nagykövete, Laurent Garnier veszi át az irányítás a Nagyszínpadon. Laurent Garnier elektro művészete műfajhatárokat nem ismerve mozgatja meg rajongóit a 90-es évek kezdete óta, legyen szó a világ első számű dance brandejként számontartott Ministry Of Sound-os fergeteg partykról vagy a Montreux-i Jazz Fesztiválokon levezényelt house jazz bemutatókról.

A legfontosabb francia elektro művészek között jegyzett Laurent Garnier az idei VOLT-ra legújabb stúdióalbumával, a Tales Of A Klaptomaniac-al érkezik.

A Samsung Mobile Arena elektro zenei progamja a fesztivál első napján indul az éjféli Microforms Nighttal. Ezen az estén a közönség a Saul Milton és Will Kennard nevét fedő a Chase & Status fromáció drum’n’bass bulijára pöröghet fel.

A Chase & Status klubestjén a fesztiválozók többek között a 2009-es év legjobb drum’n’bass albumára (More Than Alot) bulizva gyűjthetnek energiákat a Samsung Mobil Aréna négy napon át dübörgő bulimaratonjához, amely július 2.-án a Hybrid dj setjének progresszív break mutatványaival hullámzik tovább.

Pénteken már a VOLT-ra frissen igazolt James Holden house partyjával folytatódik a program, melyet a negyedik napon Junkie XL fellépése zár többek között az Elvis Little Less Conversation-jára kevert tánctéri anyagokkal.

Az MR2-Mol színpadon péntek hajnalban lép fel a VOLT elektro történetének egyik legnépszerűbb előadója, LTJ Bukem leghűségesebb dj-set és lemezhorozójával, MC Conraddal illetve a hazai partyszíntér legnagyobb dj-ivel kiegészülve.

Ezen a helyszínen az LTJ Bukem és szövetségeseinek fergeteg elektro partyját megelőző napon varázsolja el rajongóit fantasy elektro vízióival a liverpooli dream-popegyüttes, a Ladytron is. Az MR2-Mol idei partyprogramját a Noisia & MC I.D. bulija zárja szombat hajnalban.

A Lounge sátor már az első napon a világhírű Lee Rous és Andy Gardner dj-páros koncertjével várja közönségét az idei VOLT-on.

A 2008-as Breakspollon az év legjobb elektro producereinek választott dj-páros, a Plump Djs projekttel ezúttal a magyar közönségnek fogja bebizonyítani, hogy miért jön lázba Norman Cook, Pete Tong, Adam Freeland és Rennie Pilgrem szervezete ha a Plump Djs 125 és 140 bpm között leütésszámmal pörgő nu skool break dj showja az ő klubjukba érkezik.

A Plump Djs mellett szintén a Lounge késő esti elektro sávjában támad a Jalapano Night Show, a Skeewiff-el és a Soopa Soul-al. A Jalapano elektro estjén jut keverőpulthoz a holland Kraak & Smaak formáció is, kiknek jazz központú elektro lounge zenéje a világ legnagyobb fesztiválja után (Glastonbury, Coachella, Miami Winter Music Conference) ezúttal a magyar közönséget mozgatja meg a 17. VOLT Fesztiválon.

A Lounge partyszekciója szombaton éjfélkor a népszerű Deck Attack bulival zárul ahol többek között Marilyn Manson-al egy időben sokkolja az érzékszerveket a skandináv elektro színtér legőrültebb előadója Ralph Myerz és a Jack Herrer Band.