Sopron.info.hu

Elkezdtük – egyelőre név nélkül

  2009 aug 04 / #lapszemle

Tegnap este megkezdte felkészülését a következő évadra csapatunk. Fél hét tájban az MKB Aréna fenti folyosóján egyeztetett a teendőkről Bokor Ákos ügyvezető, Meszlényi Róbert vezető- és Palotai Péter másodedző, valamint Erdősi Gyula technikai vezető.

Főleg ez utóbbira hárul nagy munka a következő napokban.

Az egyeztetés után bő negyed órával már a küzdőtéren köszöntötte Bokos Ákos ügyvezető a játékosokat. Azokat a játékosokat, akiken ha végignéztek volna a csapatot az előző évadban szép számmal buzdító drukkerek, túl sok ismerős arcot nem láttak volna – írd és mondd kettőt. A két maradó kosaras Halmai Tamás és Horányi Ákos. Nem ismeretlen Pojbics Szabolcs sem, aki tavaly előtt csapatkapitány volt, s most visszatért a SMAFC-tól.

A többiek – Molnár András, Szabó Zsolt, Keresztes Rafael és a két soproni nevelésű játékos, Gombás Gábor és az igen fiatal Halász Tamás, új fiúk a keretben.
Bokor köszöntőjében elmondta, folyamatosan intézik a további albérleteket, zajlik a játékosok étkeztetésének megszervezése különböző vendéglátóipari egységekben. Az új évadra szerelések várhatóan szeptember közepére érkeznek meg.

Ezt követően kis PR-t csinált Csaplár-Nagy Arnold sportboltjának, azzal, hogy aki egyéb, engedélyezett extrákkal szeretné kiegészíteni felszerelését, ott beszerezheti a szükséges darabokat. Az ügyvezető azzal folytatta, hamarosan olyan időszak következik, amikor színházi előadások, kiállítások miatt jópár tréninget más létesítményben tart meg a szakvezetés.

Ezt követően az ügyvezető megvakarta kobakját, s bejelentette azt, ami napok óta közszájon forog a városban: a következő évadban új néven szerepel majd a gárda, mivel a sörgyár nem hosszabbította meg a szerződést a klubbal.

Bokor hozzátette, ez egyelőre nem okoz gondot a klub működésében, a szerződések élnek, a vezetőség meg azon dolgozik, hogy pótolja azt az összeget – 10 milliós nagységrendről van szó – amely kiesett. Nem kizárt, hogy az egyszerűség kedvéért Soproni Ördögök néven szerepel majd a gárda, s reméljük, az S – betűvel – sörgyár – kieső milliókat új támogatók felkutatásával pótolni tudja majd a vezetőség.

Az ügyvezető után a szakvezető vette át a szót, s heti várható edzésprogramot ismertette a fiúkkal. Ennek lényege, délelőttönként hegyi futások szerepelnek a programban, esténként pedig a teremben edz a csapat. Meszlényi Róbert hozzátette: az első edzőmeccsre várhatóan szeptember első napjaiban kerül sor, a gárda a jelenlegi tervek szerint a bajnoki bronzérmes ZTE-vel játszik 2-án, majd 5-én egyszer Sopronban, egyszer Zalaegerszegen. Mivel egészséges fiatalemberekről van szó az edző az esetelges bulizás lehetőségeire is kitért.

De most kemény, dolgos hétköznapok várnak a magyar magra. Az amerikai hátvéd, David Brooks szeptember elsején érkezik, s remélhetőleg addigra meglesz az irányító és a center is, s akkor már együtt készülhet a komplett keret.

sakc.hu