Sopron.info.hu

Emberhátrányban is közelebb állt a győzelemhez Détári csapata

  2007 júl 23 / #lapszemle

nso.jpg

Détári Lajos döntetlennel debütált az FC Sopron kispadján, bár a vezetőedző a Kaposvár elleni bajnoki utolsó perceit heves reklamálás jutalmaként a lelátón töltötte. A Rákóczi szinte végig emberelőnyben játszott, ez azonban cseppet sem érződött, így is a látogató állt közelebb a győzelemhez.

Az első percektől kezdve Détári lajos tanítványai diktáltak, sorra vezették támadásaikat. A 8. percben azonban máris előkerült a piros lap, Guira kiállítása után létszámfölénybe került a somogyi gárda. A hazai publikum jogosan remélte, hogy ettől kezdve a Kaposvár akarata fog érvényesülni, azonban csalódniuk kellett.

Az emberhátrányra fittyet hányva a Sopron uralta a játékot, a vendéglátó alárendelt szerepben, jobbára védekezésre kényszerült. A soproni nyomás azonban helyzetekben elvétve mutatkozott meg, a dominancia főként meddő mezőnyfölényben mutatkozott meg.

A frissítő szünet után valamelyest felgyorsult a játék, ha ez kell, hogy ténylegesen is futballozzon a pályán – jobb esetben – szaladgáló huszonkét ember, akkor mindenképpen jó döntés volt, a pauza intézményesítése.

A derék Détári-gárda fölénye a 35. percben góllá érett, Milinte Árpádot Sira István avatta fel a 2007/2008-as bajnokságban. A játékrész hátralévő részében újabb gól nem esett, így megérdemelten vonult pihenőre a látogató.

A térfélcsere után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a házigazda, ennek pedig meg is lett az eredménye az 55. percben. Ugyanis ez a minutum hozta meg a kaposváriaknak a várva várt egyenlítést: Alves passzolt Szakály Péterhez, aki 14 méterről, középről a jobb alsó sarokba lőtt.

Helyzetek itt, helyzetek ott, de egyik hálóban sem táncolt többet a labda ezen a forró júliusi estén Kaposvárott. A heves természetű Détári Lajos cseppet sem volt megelégedve a játékvezetői ténykedéssel, ezt pedig – ahogy tőle megszokhattuk – nem fojtotta magába. Sorozatos reklamálása után Solymosi Péter a lelátóra küldte a trénert.

Fő a békesség, maradt a pontosztozkodás, Détári Lajos pedig nemcsak a soproni kispadon, hanem a kaposvári tribünön is debütált.

forrás: nemzeti sport online