Sopron.info.hu

Épül a márványteknő

  2006 dec 28 / #pellengér

A vicc szerint a Deák téren II. világháborús emlékhelyet alakitanak ki. Igy hagyják az egészet, ahogy most van. Tankcsapdák az utakon, lövészárok a parkban. A tér Mátyás kir. utcai végén kialakítandó Turista Központ már a betonkorszakát kinőtte és lassan mindent bevonnak márvánnyal. Az egész létesítményre a koronát a lift üvegkalitkája teszi fel. A nyárfák helyén ez hajtott ki. :-(

Épül a márványteknőPolitikával nem akarunk foglalkozni a sopron.info oldalain, mert abban nincs IGAZSÁG. Aki jobbról nézi az, mást lát, mint az aki balról. Ellenben, amit a Deák téren most műveltek, attól rosszabb már nem történhet. Az egész tér hangulata a budapesti Erzsébet téri gödörhöz kezd hasonlítani.

Épül a márványteknőAz Erzsébet téri gödör szükségmegoldás volt, de embert én ott még pihenni, ücsörögni nem láttam. Igy járunk mi is a Deák térrel? Én alapvetően optimista vagyok és remélem, hogy nem.

… és csak remélni tudom.

Te mit remélsz?

És akkor szólaljon meg a lap másik szerkesztője is, aki történetesen a Deák téren lakik, majdnem szemben a márványteknővel.

Épül a márványteknőNehezen tudok olyan nézetekkel azonosulni, akik a felújítás halaszthatatlanságát vagy azt, hogy jobb lesz a helyzet, megkérdőjelezik. Nekünk itt már nagyon elegünk volt, és minden változást örömmel fogadunk. Amit vesztettünk, a növényekből kialakított paravánok lebontásával:

– kevesebb hajléktalan alszik a téren

– kevesebb eldobált koton

– kevesebb kultúrált kutyatartó kedvencei által előállított kutyasz*r

– kevesebb jóhangulatú buli, az állomáson tanyázó “elit” részvételével

– kevesebb spanglizó tinédzser

– egy soshasem funkcionáló szökőkút

Aki ebbe a parkba, de főleg az első harmadába beengedte úgy a gyerekét, hogy nem fogta a kezét, az igazi kalandor.

Hát ezért jobb bármi, mint ami volt.