Sopron.info.hu

Érdekes évnyitó

  2008 jan 09 / #sport

Érdekes évnyitóMKB Euroleasing Sopron – Zala Volán ZTE Január 5., szombat 18.00 Az év első bajnoki mérkőzése a Zalaegerszeg csapatával kezdődött. Az Arénában ismét hiányos volt a létszám, pedig a soproni csapat már a nyolc közé jutott a Magyar Bajnokság keretében.

A szurkolótábor tagjai, új szerzeményt költött, amit lelkesen elő is adott a meccs folyamán. Az első negyedben kifogástalanul játszottak a lányok. A zalaiak küszködtek az időhiánnyal, csak az első negyedben háromszor sípolt a gépezet, jelezve a lejárt támadóidőt.

Az MKB csapata tizenöt pont különbséggel zárta az első negyedet 26 – 11. A második negyed zalai kosárral indult. A soproni pattogó kezdést egy leeresztés követett, ami esélyt adott a Zalának, hogy felzárkózhasson. A vendégek ezt ki is használták. Túróczi Nikolett 10 játékos, szerintem nagyon jól játszott. Na, azért mi sem játszottunk rosszul, csak éppen a kosarak nem mentek be, ami ugye eléggé fontos e játékban 42 – 31. Az utolsó két negyedben a Sopron kialakított egy húsz pontos különbséget, amit a ZTE nem tudott már behozni 64 – 44. A támadási idő ismét felmerült, mint probléma a zalaiaknál, illetve az erős soproni védekezés nem engedte a Zalát dobni. Két játékosa, Creamer és Túróczi kipontozódott az utolsó negyedben. Érdekes évnyitó meccs volt, de Norbit figyelve még van mit gyakorolni a lányoknak és tanítani a csapat ‘agyának’.