Sopron.info.hu

Erhardt Étterem – Borpince

  2007 febr 08 / #gasztro

Erhardt Étterem - BorpinceErhardt Étterem – Borpince
H-9400 Sopron
Balfi utca 10
Tel.:06 99/506-711
http://www.borvendeglo.hu/

Az utóbbi időben kétszer is volt szerencsém az Erhardtban étkeznem. Az első egy könnyű kis vacsi volt, másodszorra meg a lányommal tértünk be ebédelni. Az étterem a poncihter negyedben található, a Balfi utcában, egy gyönyörűen felújított régi épületben. A vendéglőhöz tartozik, egy csodaszép belső udvar, ami teraszként funkcionál nyáron, télen meg parkolóként használható. A kapun belépve meg is pillanthatjuk az előbb említett belső udvart és egy táblát is a falon, amire krétával az aktuális ajánlat van felírva, számomra teljesen szimpatikus módon.

Erhardt Étterem - BorpinceAz étterembe mindkét alkalommal kedves, de nem tolakodó személyzet fogadott és a dohányzás – nem dohányzás kérdéskörének tisztázása után a megfelelő helységbe, az asztalhoz invitált. A felszolgáló-személyzet, teljesen professzionálisan viselkedett. A vacsorához elfogyasztott borokat, megfelelően szervírozták, ételt ajánlottak, és mindig ott voltak, ha szükség volt rájuk. Vacsorára sonkás bélszin-carpacciót kértem mogyoróolajjal, és kellemesen csalódtam, mert egy finom, teljesen harmonikus előétel került az asztalomra, a másik előétel brokkolikrémleves formájában érkezett, camembert kockákkal, és ő is mint a társa, kivívta tetszésemet.

Főételként tepsis csülök érkezett, meg gombás gnocchi, és természetesen a kihagyhatatlan babsaláta. A tepsis-csülök kimondottan felsőkategóriás volt, bőven meglocsolva tejföllel, a gnocchinál csak az zavart, hogy vásárolt gnocchit főztek ki, és nem maguk készítették el az apró kis golyócskákat. Viszont a gombaszósz rajta teljesen rendben volt, és hazudnék, ha azt állítanám, hogy a krumpligolyócskák sem ízlettek. (Az Úr bocsássa meg nekem, de az igazi gnocchi mégiscsak az, ami házilag, reszelt krumpliból, tojásból és nem utolsó sorban jó sok parmezánból készül.) Időközben elfogyott egy üveg Irsai Olivér a Ferenczy pincészettől, és a kislányom unszolására, felfedezőútra indultunk. Az étterem többszörösen tagolt, sok kisebb teremből áll ami nekem kimondottan tetszett. De a fő attrakció mégis csak a ház alatt található, két pince. Ami kisebb társaságok borozgatására, és összejövetelek lebonyolítására alkalmas. Kislányomnak kimondottan tetszett hogy sok lépcső leküzdése árán jutottunk el az egyik helységből a másikba, bár gondolom ez a pincéreket már nem annyira, szórakoztatja.

Erhardt Étterem - BorpinceVisszatérve az asztalhoz még rendeltünk egy császármorzsát almaszósszal meg egy flaska Szemelt rizlinget (Szeremley Huba). A császármorzsa sajnos, nosztalgiát ébresztett bennem az iskolás éveimhez, amikor a leánykoleszben minden héten kaptunk ebből a jóságból legalább egyszer. Egy szó, mint száz az is jobb volt! Mindent együtt véve, egy csodás estét töltöttünk itt, jó kaják és jó borok társaságában. (csak az a morzsa csak azt tudnám feledni) Ebédelésünk történetéből annyit, hogy marhapörköltet kértem, de nem a hozzá járó babsterccel, hanem az étlapon megtalálható túrós csuszával. Kérésemet szemrebbenés nélkül teljesítették, sőt amikor a salátámhoz tökmagolajat kívántam, az sem jelentett akadályt. Minden kitűnő volt, úgy a pörkölt mind a túrós csusza! No meg persze a babsaláta tökmagolajjal, ha már a stercet kihagytam.

Kitűnő kiszolgálás, és majd elfelejtettem, kiváló kávé. Viszont a számlánál kicsit elbizonytalanodtam. Felszámolták a marhapörköltet babsterccel, meg a túrós csuszát főételként, ami véleményem szerint egy kicsit aggasztó. Szeretném azt hinni, hogy a véletlen műve volt és már bánom, hogy nem említettem meg! Az éttermet, ennek ellenére tiszta szívemből ajánlom mindenkinek, remélve, hogy az aprócska kis hibákat fokozatosan kijavítják.

Ui.: A személyzet barátságossága és professzionizmusa odáig terjedt, hogy észrevévén a leánykám “unatkozását”, miközben én még javában majszoltam a túrós csuszás pörköltömet, egy kifestővel és színes ceruzákkal kedveskedtek neki. Mire ő, hagyta békében elfogyasztanom az ebédemet! Külön köszönet érte!

Értékelés:

Parkolás, bejárat 6
Építészet dekoráció 8
Mosdók, tisztaság, rend 8
Étlap, itallap 8
Étel minősége, tálalás 8
Italkínálat, minőség, szervírozás 8
Ár-érték arány 7
Felszolgálás minősége, szakszerűsége 8
Borlap, borkínálat, kínálás  8
Konyha gyorsasága 8
Összpontszám: 77

Torkos Zerge