Sopron.info.hu

… és lassan elindul az őrület!

  2006 júl 04 / #VOLT fesztivál Sopron

A Nagy Manitou legyen velünk! … mert velünk van. Már csak egy nap és holnap elindul a non-stop zenei kavalkád a Harkai platón. Holnap nyit a Volt Fesztivál kapuja déli 12 órakor. A tegnapi sajtótájékoztatón a számok utáni vágyunkat is kelégíthettük. A tavalyinál és minden eddiginél profibb, nagyobb, színesebb, szélesvásznúbb, profibb, katartikusabb Volt Fesztivál került összeállításra.

Szorgos legények serényen hordják kazalba a méhsejteket, hogy ne legyen sáros a lábatok. Mindent befednek, ami csak befedhető, hogy ne ázzon a hátatok. Hűtik a söröket, hogy ne szomjazzon a gigátok. Hangolják a keverőpultot, hogy mozogjon a lábatok.

A számok szerelmeseinek néhány adat az idei Volt -ról: 10 színpad, több, mint 200 koncert. 2000m2 műanyag járólap (sogenante méhsejt) kerül lerakásra a sár ellen. 200 lakás ellátásához elegendő energiafolyam 32 tonnányi eszköz ennek áramoltatásához. 8000 m2 alapterületű programsátor, 1100 m2 színpad, 3 km kerítés és kordon. Mindezt 43 kamion szállította a helyszínre. A fellépők 7 országból érkeznek úton vízen, levegőben.
Az igényes hang és látványtechnikát az idén több csúcstechnológiájú megvalósítás reprezentálja. Meyer Sound a világ legelismertebb hangrendszer dolgozik a Soproni Nagyszínpadon és még két helyszínen. A nagyszínpadon olyan digitális hangpult dolgozik, amitől még a kisállat kereskedők (Pet Shop Boys) is eldobják a hajukat. A színpadon még a lámpák is intelligensek lesznek a VARI-LITE jóvoltából. Az Arénában 20 m2-es LED hátfal adja a vizuális showt többek között az egykori erőműves Karl Bartos showján is.

A sztárok extra igényeinek kielégítésre a soproni szálláshelyek is felkészültek. Bár volt aki a saját, alvásra is alkalmas “nightliner” buszával érkezik, a soproni szálláshelyeket mindenki elfogadta. a Cult sátrazni fog a kempingben. ;-) Volt aki a színpad mögötti un. backstage -ben nem akart szeszes italt látni, de többeknek legfőbb igénye az öltözőben elhelyezett foci VB-re kihegyezett TV volt.

Amiből kevesebb lesz:

Autó a Fesztivál területén. A fellépőknek külön művészbejáró épült, és a színpadok, vendégláto egységek mind megközelíthetők kívülről.
Sár a bakancson. A “méhsejtek” az utak és az égieknek köszönhetően tisztább ruhát vihetünk haza.
Éhező gyomor. A Tercia 600 m2-es sátra mellett a szokásos hamburger, hotdog és lángosárusok is várják az éhezőket
Szomjas torok. A sörgyár vésztartalékokat felhalmozva :-) készül a fesztiválra. A Soproni mellet az idén külön sátrat kapnak a soporni borok is, amiket erősen ajánlok mindenkinek. Sopronban nem csak kékfrankos van, amit a cocci időkben kólával ittak, hanem világversenyeken nyertes nedüket is hoznak a helyi termelők. (A szerkesztő ajánlata: Sörből a Heinekken élesztővel készített 1895 -öt kóstoljátok)
Szabálytalanul parkoló autó. Teljes megállási tilalom lesz a Voltra vezető utakon, amit a rendőrség szigorúan be is tartat. Erősen ajánlott a soproni iránytaxik és a tömegközlekedés igénybevétele.
Tudósítóink folyamatosan a helyszínen lesznek és ha a technika is lehetővé teszi élőben jelentkeznek a Fesztivál helyszínéről. DE ez egy közösségi újság szándékszik lenni, ide Te is megírhatod a véleményed. Ha grafomán hajlammal vagy újságírói vénával vagy megáldva vagy még tán újságíró is vagy és értessz, ahhoz amit csinálsz (velünk ellentétben) küld el írásodat a szerkesztőség címére.

pocza