Sopron.info.hu

Euroleasing – CSKA Szamara

  2007 márc 01 / #sport

Euroleasing - CSKA SzamaraEuroleasing – CSKA Szamara – február 23. péntek Amikor a teletextet olvastam, megtudtam, hogy vereséget szenvedtek a lányok, messze Soprontól. Vártam a mai mérkőzést. Tudtam, hogy valami nagy dolog készülődik. Csak valami, isteni azerencsének köszönhetően ülve tudtam végig nézni a pénteki mérkőzést. Most már csak azoknak volt helyük, akik helyesen döntve, bérletet váltottak a szezonra. Negyed hatkor érkeztem, kabát hegyek, minden ülésen… A lányok melegítenek, idegességük nem látható. Az ellenfél csapata magas. Nagyon magas.

Születésnapi köszöntő után megszólal a sípszó. Első negyed Öt percig minden jól ment, aztán pár eladott és könnyen szerzett labdából a Szamara 8-14-re hozta fel magát. Sajnos, iszonyú magasra nőttek a játékosaik! Így minden próbálkozásunkat hárítják, és csak egy megy be a sok közül. Kemény a dió. Túl kemény dió? (5perc 8-14) (10perc 12-25)

Második negyed Két büntetőt dobhatunk a második negyed 30. másodpercében, aztán a Szamara is dobhat kettőt. A labda van a legjobban felfújva, pattogtatják nagyon, mindkét térfélen! Időkérés hat percnél. World, hold on című szám megy, ami annyit jelent, világ állj meg. Tényleg megállhatna, mert a vendégek minden labdájukat ziccerrel, vonaltól dobva, meg és vissza szerezve sikeresen bedobják hálónkba. Szívósak, gyorsak, magasak, jól védekeznek. Kell a tíz perc szünet. Sok kosarat próbálunk dobni, ebből pár sikerül is. Két büntetővel zárul a II. negyed. Kata mindkettőt kihagyja. (5perc 18-35) (10perc 30-43)

Euroleasing - CSKA SzamaraHarmadik negyed Két jó kosár után két büntetőt dobhat Matovic, mindkettőt jól célozza meg és bemennek. A lányok csapatukhoz híven, csapatként játszanak. Norbi tehetségei össze forrtan dolgoznak együtt, egy világ klasszikusokkal teli Szamara ellen, akik verhetetlennek tűnnek. Megnéznék egy Szamara döntőt! A közönség zizi módban, nagyon jó a hangulat, még ha nem is vezetünk. Jó taktikás most a játék, Norbi jó tanácsokkal láthatta el őket. Branzova lepattanót jól megszerezve, már támad is a Szamara, labda, hopp ki a kézből! A szurkolótáborok lelkesen dalolják tartozódási helyük nevét.. Irányító poszton gyengélkednek a lányok. A tempó hihetetlen gyors, sokszor csak kapkodom a fejem. Egyedül Norbi az aki le van lassulva. Feltűnően nyugodt volt, ismét, kalap le. Ezen a meccsen, csigavér!? Nem létezik! Tíz perc végén ‘jó’ az eredmény. Szoros is lehet. (5perc 38-47) (10perc 52-63)

Negyedik negyed Folytatódik az iszonyú hajtás, meg kéne csinálni. Jól védekezünk. A már nem először reklamáló Walker kap technikait, de ja vu…sördögök? nem, odáig nem fajult, nők játszottak, de Branzova két büntetőből egyet kihagy. Három pontos kimarad Károlyinak, majd labdát szerezve, megint nem sikerül bedobni a soproni lányoknak a kosarat. Három perc van hátra, nyolc pont a különbség, és még mindig él a remény. Károlyi kipontozódott, helyette Zsu jön be, 59-67. Szamara harmadikra mégis csak bedobja a labdát a kosárba. Norbi csitítja férfi társát. Ezt nevezem. Számomra az utolsó percek, nyögvenyelősen telnek. Két végső büntető eldöntötte a véget. Az MKB – Euroleasing csapata gyönyörű teljesítményt nyújtott. A negyeddöntőben lenni, szerintem teljesen korrekt, ha mondhatom így. Szerencsére még van Magyar Kupa, nem szívesen gondolok kosár mentes időkre. Gratulálok Nektek! Zsuzsesz