Sopron.info.hu

Évszázados soproni focis relikvia

  2018 jan 19 / #sport

Hőskorszak. A soproni futball egyik alapítója Thurner Ágoston levélben tájékoztatta a Soproni Football Club elnökét, hogy mi történt a két nyugat-magyarországi város bemutató mérkőzésén Sopronban.

sfackep

A 118 éve futballt alapító sportember, a csapat kapusa egy képeslapot írt a várostól éppen távol lévő Dukavits István elnöknek, a soproniak, pozsonyi labdarúgók elleni fényes győzelméről tudósítva. Ez a kép a jelenleg ismert legrégebbi fénykép a SFAC közvetlen jogelődjének játékosairól!

A Soproni Football Club match-csapata szerepel 1902 áprilisból. “Mit szól hozzá Doktor úr? 6:0-val megverni a pozsonyiak I. csapatát? Remekelt az egész csatársor, s oly jól játszottak a fedezetek, és hátvédek, úgy hogy a labdát én csak 4-szer kaptam kezembe. S ehhez hozzá 160 korona bevétel hideg esős szél daczára. Kiváló tisztelettel: Thurner”

Érdekességként megállapítható, hogy a 116 éve lejátszott Sopron-Pozsony labdarúgó mérkőzés 160 osztrák-magyar birodalmi korona bevétele mai pénzre átszámított értéke kb. 150.000 Ft körül alakulna.

Forrás: www.sfac1900.hu