Sopron.info.hu

Ez volt nálunk a tíz legolvasottabb cikk az idei évben

  2017 dec 31 / #Cikkmix

Nem éppen összegezve az évet, de szemlézzük, mik voltak azok a tartalmak, amikre a legtöbb kattintás érkezett idén.

Első helyen az a tragikus cserbenhagyásos baleset áll, amiben az egyik vétlen fél életét veszítette. A februári baleset okozója több járművet is hirtelen fékezésére kényszerített, egy szemből érkező kocsi az útpadkára húzódott, majd keresztbefordult a főúton, és összeütközött egy Kópháza felé közlekedő személykocsival. A vétkes sofőr nem sokkal később árokba hajtott, decemberben emeltek vádat ellene, két bűncselekmény elkövetéséért kell felelnie.

Sokakat érdekelt, egészen a második helyig jutott az olvasottságban A Sopron megtelt tábla lassan már kevés … címen futó véleménycikkünk is, ami a belső migrációval és a város túlnépesedésével foglalkozik. Bizonyára a legtöbb tősgyökeres soproni háztartásban felmerült már az a kérdéskör, hogy élhetetlenné válik az egykori kisváros. Tehetetlenség? Süllyedő értékek? Ide kattintva újraolvasható.

A harmadik pozíciót a novemberben napvilágot látott hír vehette fel, amikor is kiderült, hogy a KFC gyorsétterem lánc Sopronban is üzletet nyithat. Azóta az is kiderült, hogy a helyszín nem más, mint a TESCO és a Shell benzinkút melletti terület, konkrétabban az, ahol a különböző vándorcirkuszok szokták felhúzni sátraikat. Épül terasz és drive thru is.

Nem sokkal maradnak le a soproni nyomozók sem, akik beazonosították a májusi felnilopás sorozat feltételezett elkövetőit. A két ajkai férfit szinte azonnal elfogták, a rendőröknek bevallották, hogy nemcsak Sopronban, hanem Szombathelyen, Körmenden és Győrben is loptak hasonló módszerrel autókerekeket. Jól futott az a poszt is, ahol elsőként szemléztük a három pórul járt tulajdonost, és még csak reméltük, hogy kézre kerülnek a tolvajok.

Kettős emberölés történt Sopronban, lakásukban holtan találtak a rendőrök egy idős nőt és férfit – rázta meg a hír az egész országot. Később kiderült, pszichiátria kezelés alatt álló gyermekük bántalmazta szüleit, akik belehaltak sérüléseikbe. Azonnal előzetes letartóztatásba helyezték.

A szokásosnál jobban futott egyszerű határinfós, közérdekű rövidhírünk is, amiben az osztrák rendőrök hétvégi razziájáról írunk. Az iratok ellenőrzése, szonda és övellenőrzés egy hasznos táblázattal volt tálalva.

A listán megint egy baleset szerepel, Nagycenk belterületén törte ronccsá autóját egy ittas sofőr. Az Audi órája 150 felett akadt ki, a jármű a világörökségi területhez tartozó hársfasor kapuját is eltalálta. Azóta is görbe. A sofőr könnyű, utasa súlyos sérüléseket szerzett.

Az M85-ös különösen kelendő téma, a toplistába a soproni szakasz nyomvonaláról szóló cikkünk került, de könnyedén lehetett volna másképp is. Az elmúlt bő félévben sorra vettünk minden részletet, ide kattintva találja legfrissebb összegzésünk. Lerántottuk a leplet a földmunkákról és a aszfaltkeverő telephelyről, bemutattuk a Nagycenknél feltűnt nyomvonalat, de sorba mentünk a soproni elkerülőként funkcionáló gyorsforgalmi csomópontjain is. Részletesen, aktuálisan és tényszerűen, egyedüliként.

A tizedik helyet a tómalmi barbár pusztítás kaphatja meg. Elsőként írtuk meg, hogy április elején ötven facsemetét fűrészeltek le tőből a soproni városrész két utcájában. Az elkövető közel 2 millió forintos kárt okozott a famészárlással.

A tízes lista első és utolsó helye között több mint háromszoros az olvasottsági népszerűség.

 


%d blogger ezt szereti: