Sopron.info.hu

Facebook.hu-n Összefogás a SOPRONI fociért

  2011 jan 04 / #sport

Kérjük minden soproni futballbarát segítségét elvi és gyakorlati segítségét!!!

Mint bizonyára mindenki tudja, 2007. végén megszűnt a professzionális élvonalbeli futball Sopronban. Másodosztályú meccseket pedig 11 évvel ezelőtt 2000 tavaszán láthatott utoljára a publikum. A több tízezer nézőt látott Városi Stadion 2008 óta kihasználatlanul áll. Fenntartására Sopron MJV Önkormányzata közel évi 40 millió forintot áldoz…

Immár három éve több ezer ember hétvégi szórakozása vált semmivé. 2008 tavaszán kudarcba fulladt próbálkozások történtek a soproni Önkormányzat részéről, gondolunk  itt a ZTE junior csapatának soproni mérkőzés játszásainak ötletére, melyet a soproni szurkolók közgyűlésen történt nagyszámú megjelenése kaszált el – nagyon is helyesen, de eszünkbe juthat a REAC idecsábításának terve, amely szabályos merénylet volt Sopron futball jövője szempontjából. Emlékezzünk csak vissza: minden valós esély, szerződés nélkül a REAC 3 hónapos vendégjátékára esztelen módon költött 65 millió forint mmíg például ez az összeg 30 millióval haladta meg azt a támogatást amit a Kupagyőzelem évében a város sporttámogatásként biztosított az MFC SOPRONNAK.

A 2008 tavaszán a REAC-nak adott pénz harmadából NB 2-es feljutó csapatot lehetet volna kialakítani. Napjainkban a hagyományairól híres soproni focit az NB III-ban vitézkedő SOPRONI VSE képviseli. A csapat a bajnoki táblázat második helyen áll.

A játékoskeret megerősítése esetén reális esély lehetne arra, hogy a csapat a tavasszal kiharcolja az NB II-es tagságot, ezzel reményt adva a szurkolókon kívül több száz fiatal labdarúgópalántának is, hogy egyszer egy soproni profi csapatban játszhassanak.

Az 1921-ben alapított Soproni VSE működését hagyományosan finanszírozó GYSEV Zrt. és az egyesület közti támogatási szerződés 2010. december 31-én lejárt.

A soproni székhelyű vasúttársaság vezetőinél még nem jutott idő a feljutásért küzdő csapat 2011 évi finanszírozásának a megtárgyalására. Információink szerint kérdésessé vált a csapat további működtetése is, mivel a labdarúgó szakosztály vezetője Horváth Ottó távozott a klub éléről, pedig néhány hónapja még a feljutó csapat kialakítását tervezte a menedzser.

A csapat szakmai és gazdasági megerősítésére Gőbl Gábor a Matáv FC Sopron kupagyőztes csapatának ügyvezető igazgatója az FC Sopron egykori 21%-os tulajdonosa vállalkozott, aki új a klubhoz korábban nem tartozó szponzorokat és minőségi labdarúgók Sopronba igazolását vállalta magára.

A jelenleg közéletben tevékenykedő önkormányzati képviselő futballmenedzser ötmillió forint szponzori összeget juttatna a klubhoz, azzal a megkötéssel, hogy a csapat téli megerősítéséből a város is vegye ki a részét.

“A korábbi évi 10 milliós önkormányzati támogatást 7 – 8 millióval megemelve lehetőség lenne arra, hogy olyan labdarúgókkal erősödjön a klub, akik éveken keresztül szolgálták városunk sportját. Olyan csapatot építhetnénk, amely jó eséllyel bírna arra, hogy minden mérkőzését megnyerjen és így nyártól ismét NB2-es csapata lenne Sopronnak. Tárgyaltam több soproni cégvezetővel, akik egyöntetűen biztosítottak támogatásukról és örömmel segítenék a Soproni VSE feljutását” – nyilatkozta Gőbl Gábor.

Mi a tervért lelkesedő szurkolók létrehoztunk a facebook-on egy támogatói oldalt “Összefogás a SOPRONI fociért” néven, hogy aki magáénak érzi a célokat, támogassa a tervek megvalósulását.

Kattintson rá, írjon nekünk üzenetet. Igyekszünk mindenkit első kézből itt tájékoztatni a fejleményekről. A tervek közt szerepel Tóth Mihály, Pető Zoltán, Csontos Zoltán, Balaskó Iván leigazolása és egy SZURKOLÓI FÓRUM megszervezése még most január elején.

Minél többen vagyunk, annál jobban számít a véleményünk.Hajrá Sopron! Köszönjük!