Sopron.info.hu

Fantasztikus mérkőzésen nyert a SMAFC-NYME

  2009 máj 16 / #lapszemle

Az NIB/B csoportos bajnoki döntő második mérkőzésén hazai környezetben lépett pályára a Nyugat-magyarországi Egyetem kosárlabdacsapata a SMAFC-NYME.

Az első összecsapáson 12 pontos vereséget szenvedett Vetési Imre együttese, így mindenképpen nyerni kellett a visszavágón, hogy továbbra is életben tartsák bajnoki esélyeiket Pojbicsék.

A mérkőzés előtt már jelezték a salgótarjáni klubvezetők, hogy szurkolótáborral érkeznek a második meccsre, így a feldobás pillanatában teltház volt a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A játék kezdete előtt a szokásoknak megfelelően idén is a Krasznai Kupával jutalmazták a legjobb SMAFC játékost. Idén Pojbics Szabolcs kapta a kupát, aki egyedülállóan a klub történetében harmadik alkalommal nyerte meg a címet.

Az egy héttel korábbihoz hasonlóan most sem kezdett jól a SMAFC-NYME. A vendégek agresszív védekezésének köszönhetően megszerezték a vezetést is. Az első negyed közepére magukra találtak a hazaiak, akik előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették Baloghék.

A vendégeknél a Sebők-Vavra- Hartvich trió dominált, a SMAFC-NYME-ben pedig igazi csapatmunka folyt. A két szurkolótábor csodálatos hangulatot varázsolt az Egyetemi Csarnokba. Az első szakasz végére némi előnyre tettek szert az egyetemiek.

A folytatásban a hazaiak játékosai klasszis megoldásokkal rukkoltak elő, Bausz, Gombás, Csaplár-Nagy és Pojbics rendre fontos pillanatokban szerzett kosarat, Balogh pedig – jó támadójátéka mellett – a lepattanók tekintetében is jeleskedett.

A játék hullámzó volt, a hazaiak meg-meg léptek ellenfelüktől és 10 pont körüli különbség is kialakult a két gárda között, de a Salgótarján rendre észbe kapott és sikerült visszajönniük 4-5 pontra.

A nagyszünet előtti percek azonban a SMAFC-NYME-ről szóltak, sikerült 12 pontra meglépni a vendégektől. Több labdaszerzés után is sikerült könnyű kosarakat szerezni Vetési Imre csapatának és a cserék is remekül funkcionáltak. Vesztergom a palánk alatt, Karácsonyi Zs. és Derdák mezőnyben teljesített jól.

A 15 perces szünetben a SMAFC-NYME Női Kosárlabda Szakosztályának Utánpótlás csapatait jutalmazták az idén elért kiváló teljesítményükért.

A harmadik negyedet jobban kezdte a Wamsler SE-Salgótarján, de átütő erő nem volt a vendégekben, így továbbra is 10 pont körüli különbség volt a két gárda között.

A záró szakasz nem csak a játékról marad emlékezetes. A SMAFC-NYME 16 ponttal is vezetett, amikor hirtelen rövidzárlat volt tapasztalható az egyetemiek játékában. A vendégek agresszív védekezésüknek köszönhetően folyamatosan faragtak hátrányukból.

A nagy akarásban komolyabb szabálytalanságok is becsúsztak a vendégek részéről. Ezt a bírók sportszerűtlen faulttal, majd a hosszas reklamálás után technikai hibával büntették. A Salgótarján kispadjáról ki is állítottak egy játékost. Büntetőzhetett és támadhatott a SMAFC-NYME, amely 4-5 ponttal vezetett ekkor.

A vendégek kapkodtak és nem sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, így a SMAFC-NYME kiegyenlített a bajnoki döntőben, amely ezúton is köszöni a szurkolást a szépszámú és lelkes rajongóknak!

SMAFC-NYME – Wamsler SE-Salgótarján 91-82 (19-15, 26-18, 22-24, 24-25)

SMAFC-NYME: Csaplár-Nagy 11, Gombás 10/3, Balogh 16/6, Pojbics 32/12, Bausz 13/6. Csere: Vesztergom 4, Karácsonyi Zs. 5, Derdák, Kovács. Edző: Vetési Imre

A Wamsler SE-Salgótarján legjobb dobói: Sebők 19/6, Vavra 17, Hartvich 16/3, Gorszkij 16/6

smafc.hu