Sopron.info.hu

FC Sopron: Nyugaton a helyzet változatlan

  2008 jan 12 / #helyi

forrás: kisalfold.huSopron – Az olasz többségi tulajdonosokat csütörtökön hiába várták, helyettük az Első Magyar Mediátor Iroda munkatársai érkeztek meg s tárgyaltak Abdai Géza alpolgármesterrel. A jövő héten csütörtökön újabb taggyűlés lehet, amelyen pont kerül(het) a tragikomikus ügy végére.

Az előzetes információkkal ellentétben szó sem volt csütörtökön Sopronban a labdarúgócsapatot működtető kft. taggyűléséről, sőt, rendkívüliről sem. Nem csupán azért, mert az ügyvezető későn hívta össze a taggyűlést, hanem azért sem, mert az olaszok még mindig nem vették a fáradságot, hogy a városba utazzanak és rendezzék a csapat sorsát.

Helyettük (és megbízásukból) az Első Magyar Mediátor Iroda munkatársai érkeztek meg, hogy tisztázzák a gazdasági helyzetet, átnézzék a könyvelést, a különböző szerződéseket. Úgy tűnik, az olasz tulajdonosi körnek erre eddig nem volt ideje, miközben a csapat a szétesés határa érkezett, s az adósságok miatt az MLSZ – első fokon – megvonta első osztályú licencét.

Abdai Gáza alpolgármester tárgyalt az iroda munkatársaival.
– Egyelőre valóban nem dőlt el a csapat sorsa, viszont annyi előrelépés történt, hogy megállapodtunk: a jövő héten csütörtökön délelőtt 11 órakor tartjuk meg a kft. közgyűlését. Ígéretet kaptunk, hogy ezen részt vesznek a többségi tulajdonosok is. Addigra várhatóan számukra is teljesen átláthatóvá válik a klub helyzete. Nyilvánvalóan ennek ismeretében döntenek a jövőről.

Ugyanezeket az információkat kaptuk Köteles Zsolt, az FC Sopron ügyvezetőjétől, aki érdeklődésünkre megerősítette, hogy a felek abban maradtak: a jövő héten tartja meg a gazdasági társaság a taggyűlést.
A kérdésre, miszerint megkapta-e már a klub az élvonalbeli licenc visszavonásáról szóló határozatot, Köteles Zsolt nemmel felelt…
Kérdés: milyen lesz, lesz-e egyáltalán jövője a soproni minőségi labdarúgásnak? Most már az idő is sürget, szinte minden nap számít. Elméletileg több variáció is lehetséges:

1. Az olaszok záros határidőn belül rendezik az adósságokat (persze akkor még mindig nincs csapat, hiszen jó néhány igazolásra is szükség lenne).
2. Belátják, hogy nincs annyi pénzük, hogy fenntartsák a csapatot, s felajánlják üzletrészüket megvételre. Ez lenne talán a legjobb variáció, mert Sopronban makacsul tartja magát a hír, hogy lenne, aki befektetne az egyesületbe. Ezt egyébként csütörtökön a Kisalföld kérdésére újfent megerősítette az alpolgármester is.
3. Tőkeemelés, amellyel kisebbségi tulajdonosokká válhatnának az olaszok, de ez meglehetősen bonyolult jogi és pénzügyi tranzakció.
4. Az olaszok nem adják el tulajdonrészüket, s nem is fizetik ki az adósságokat, vagy csak késve, és kicsúsznak a határidőkből, s akkor megszűnik a csapat.

Ez utóbbi lenne a lehető legrosszabb megoldás, mert akkor hosszabb távon szűnne meg Sopronban a minőséginek nevezett foci. Egy hét múlva talán okosabbak leszünk …

forrás: kisalfold.hu