Sopron.info.hu

Feketelista

  2008 ápr 17 / #pellengér

Feketelista - BAR LIstaSokat hallottunk már a bankok által létrehozott BAR listáról, azaz feketelistáról, melyet önvédelmi célból hoztak létre, hogy ha valaki rossz adóssá válik egy banknál, az máshol ne próbálkozhasson hitelt felvenni. Olyan hirdetéseket is látni, hogy bizonyos helyeken adnak már BAR listásoknak is kölcsönt.

Ami viszont egy kollégámmal történt, az nem egy mindennapi eset. Néhány évvel ezelőtt volt egy hitele az OTP banknál, amit már ki is fizetett, számláját nullával lezárta.

Pár év múlva egy autóhitel kérelem benyújtásakor közölték vele, hogy BAR listás.

Nem tudta mire vélje, így nyomoztatni kezdett. Arról most nem számolok be milyen hosszasan, nehézkesen, bürokratikusan derült ki, az igazság, mely szerint az OTP BANK véletlenül tette fel őt a listára.

Az történt, hogy egy másik városban egy majdnem olyan nevű embert összekevertek vele. Miután végre kiderült a tévedés és az OTP elnézést kért tőle, közölték vele, hogy a BAR listáról sajnos nem tudják levenni, az nem lehetséges, de ha hitelre van szűksége, forduljon hozzájuk, és ha lehet, majd adnak neki.

Szóval így történt, hogy kollégám önhibáján kívül, már csak egy bankhoz fordulhat hitelért, nevezetesen ahhoz a bankhoz, amely a hibát elkövette, az OTP-hez.

Szerintem ez nem igazságos, jól kizárták az összes konkurenciával köthető üzletből, de sajnos ez van.