Sopron.info.hu

Felmondott a soproni főkönyvelő

  2011 márc 31 / #helyi

Megvált hivatali munkájától Nagy István főkönyvelő. Elmondta, döntését nem a város jelenlegi költségvetési helyzete indokolta.

Egy hónapos felmondási idő letöltése után a héten utoljára járt be városházi irodájába dolgozni Nagy István, Sopron önkormányzatának főkönyvelője.

A pénzügyi szakember felmondott. A Kisalföldnek így fogalmazott: ˝A versenyszférából érkeztem, oda is térek vissza. Még sokáig szeretnék dolgozni és megfelelni az új kihívásoknak.˝

Nagy István 1999. január elsejétől látta el az önkormányzat főkönyvelői munkáját, ami egyben a közgazdasági osztály vezetését is jelentette. Az iroda éppen most van túl a legnagyobb munkákon: a költségvetés összeállításán és elfogadtatásán, a jelentéseken.

– Nagyon összetett feladatot láttam el a hivatalban; intézmények, gazdasági társaságok pénzügyeit felügyelni, egy egész város költségvetését könyvelni és intézni embert próbáló feladat – mondta el a távozó szakember, aki arra a kérdésre, döntése okai között szerepel-e a város jelenlegi költségvetési helyzete, a szigorítások és elvonások, nemmel válaszolt.

Városházi információnk szerint az iroda vezetésével egyelőre a helyettest, Baranyai Mártát bízták meg.

(nyugatmagyar.hu)