Sopron.info.hu

Felszámolják a soproni Dekorsyt

  2009 aug 07 / #helyi

Németországi anyavállalatának februári csődje után a magyar cég is leáll. Most kétszázan veszítik el az állásukat, korábban már elküldtek száz embert.

Felszámolják az elsősorban műanyagból készült autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó, soproni székhelyű Dekorsy Ipari és Kereskedelmi Kft.-t. A még 1998-ban alapított, 250 millió forintos jegyzett tőkéjű társaság azt követően került egyre nehezebb helyzetbe, hogy németországi anyavállalata a folyamatosan csökkenő megrendelések miatt idén februárban csődöt jelentett.

A különböző elektronikai termékeket gyártó cégeket is kiszolgáló Dekorsy márciusban már mintegy száz, elsősorban bérelt, illetve határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott dolgozójától volt kénytelen megválni.

Ezt követően azonban úgy tűnt, új piacok felkutatásával, illetve a felhalmozott adósságok rendezésével sikerül megmenteni a soproni céget, s mintegy 200 dolgozóval folytatódhat a termelés. A nyár elejére azonban kiderült, nem sikerült olyan mértékű új megrendelésekhez jutni, amelyekkel a további működést biztosítani lehet.

index.hu