Felszámolják a soproni Dekorsyt

Németországi anyavállalatának februári csődje után a magyar cég is leáll. Most kétszázan veszítik el az állásukat, korábban már elküldtek száz embert.

Felszámolják az elsősorban műanyagból készült autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó, soproni székhelyű Dekorsy Ipari és Kereskedelmi Kft.-t. A még 1998-ban alapított, 250 millió forintos jegyzett tőkéjű társaság azt követően került egyre nehezebb helyzetbe, hogy németországi anyavállalata a folyamatosan csökkenő megrendelések miatt idén februárban csődöt jelentett.

A különböző elektronikai termékeket gyártó cégeket is kiszolgáló Dekorsy márciusban már mintegy száz, elsősorban bérelt, illetve határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott dolgozójától volt kénytelen megválni.

Ezt követően azonban úgy tűnt, új piacok felkutatásával, illetve a felhalmozott adósságok rendezésével sikerül megmenteni a soproni céget, s mintegy 200 dolgozóval folytatódhat a termelés. A nyár elejére azonban kiderült, nem sikerült olyan mértékű új megrendelésekhez jutni, amelyekkel a további működést biztosítani lehet.

index.hu

3235 / 1313 látogató

kapcsolódó cikkek

“Felszámolják a soproni Dekorsyt” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Állítólag nem csak ezért ment tönkre, hanem azért is, mert a főnökség KISZERVEZTE SAJÁT CÉGÉBE a zsírosabb melókat és ott lopta meg az ‘anyavállalatot” ahol csak tudta !

  A melósokat senki sem védi !!!
  Nem véletlen, hogy a rendszerváltás hajnalán “gyorsan szét kellett verni” a még működő szakszervezeteket!!!

  Ezt a munkások és belső vezetők beszélik.
  Sopron kicsi város – miért nem lehet ennek utána járni???
  Érdekes lenne, ha megütné pár ember végre a bokáját!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − egy =