Femili center?

Femili center?Rohamos tempóban haladnak a Győri úti építkezések. Ha már a héten nem, az ünnepek előtt be szeretnének fejezni minden projekteket, hogy, a Mikulás és a Jézuska már vásárolhasson ezektől a mamut cégektől. A Family center ruházati, sport, elektronikai, drogéria és cipő boltokkal rukkolt elő. Kérdem én, miért családi központ a neve, ( miért nem Pláza 2 ) ?!?

Csak az jut eszembe, hogy a hétvégi, szabad levegőn és környezetben töltött szabadidőt, boltokat bámuló családok váltják majd fel? Csak nem. A gyermek mérhetetlen energiáját nem ilyen fantázia szegény környezetben kéne ‘kitombolnia’, hanem pl. …. Folyt. köv. a következő ugráló-vár cikkemben  

3265 / 1417 látogató

kapcsolódó cikkek

“Femili center?” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Én egy kicsit más megközelítésben nézem a dolgot: az, hogy ezek a cégek (OBI, C&A, Baumax, Lidl, stb.) betelepültek Sopronba egy dolog, egy adottság, melynek van jó és rossz oldala egyaránt:
  Jó, hogy bővül a választék, fokozódik a verseny, (talán) csökkennek az árak, (talán) nő a minőség, és kétségkívül munkahelyeket teremt.
  Rossz, sőt nagyon rossz, hogy ezek a multik tönkre fogják tenni az amúgy is ezer sebből vérző soproni kiskereskedelmet, ha azok nem csinálnak semmit. A Kisalföldben és egyéb médiumban is számtalan összefogásra és cselekvésre buzdító cikk is megjelent (sőt még a politika is beleszólt), de úgy tűnik hiába.
  A soproni kiskereskedők ugyan azokat a dolgokat, ugyan olyan áron, ugyan úgy próbálják meg eladni, mint eddig…
  Pedig fel lehet venni a kesztyűt akár összefogással együtt, akár magányos farkasként egyedül. De valamit csinálni kell, mert ez már a 24. óra és Jack Bauer nem soproni…

  Ötlet a “valamire”; egy nyári cikk az archers.hu-ról:
  http://www.archers.hu/2007-07-11/a-birodalom-visszavag-1-resz/

 2. Csak tudod az a baj, hogy a kiskereskedők attól még nem kapják az árút olcsóbban a nagykerekben, sőt. A multik miatt a gyártók is kevesebb árút tudnak eladni, mert a gyártási költség, rezsi stb nekik is növekszik, és ezt a hiányt ök is a kiskereskedőkőn próbálják meg behajtani. Nagyon sok gyártó cég is bezárt emiatt, mert nem tudják már az árut előállítani olyan áron, ami a kiskerbe az üzletekbe kerülve olcsóbb legyen, mint a multiké. ez egy ördögi kör….szóval nem a kiskerek tehetnek róla. Hiába bármilyen összefogás, nem lehet. Annak az árnak kéne olcsóbbnak lennie, amennyiért a kisker kapja az árút, de hát nem olcsóbb….a multik meg lassan olcsóbban adják, mint amennyiért a kisker kapja. Nincs megállás, elvéreznek.

 3. Ja, és még egy érdekesség: Mivel bennfentes voltam a kereskedelemben, de már engem is bedarált a gépezet, ezért tudom, hogy mondjuk egy kínai inget kb 600ft beszerzési áron lehetett megkapni a nagykertől, ezen már rajta van az anyagköltség, rajta van a nagyker haszna, rajta van a gyártó haszna, rajta van a rezsi, rajta van az előállítási költség, az ember fizetése aki megvarta, valahogy ide kellett hozni kínából…kicsi tulzással…de értitek, hogy szinte ez lehetetlen….az anyagköltség többe van, mint az ing ára….na ez hogy lehet?

 4. Igazad van Demuth, hogy a helyzet nem rózsás, de ez üzlet, verseny és nem a máltai szeretetszolgálat.

  Nagyon könnyű 1000+1 okot találni, hogy miért a másik a hibás, 1000+1 módot találni, ahogy biztos nem lehet csinálni. Ahelyett, hogy 1 megoldást találna az ember; a rendszer szídása és nyavajgás helyett tenni kellene végre, változtatni…ha kell drasztikusan. Különban bekövetkezik, amit írtál: “Nincs megállás, elvéreznek.”

 5. Szerintem ez a Family Center teljesen felesleges, Sopron Plaza teljesen csődbe fog menni.

 6. [Comment ID #2635 Will Be Quoted Here]

  Ha osztrák árakon fognak dolgozni, ezek az Eisenstadtban is meglévő, a magyarokból élő üzletek, akkor fájjon a feje a burgeszoknak.
  A Pláza egy szórakoztató központ (akar lenni), nem közvetlen vetélytársak. Ha az árak alacsonyak lesznek, és az adó befolyik a városkasszába, akkor minden rendben.
  A várker, már a stadion/kristály/árkád/west időkben meghalt, és azóta se találja magát. Talán okkal.

 7. Megértem, hogy sokan kijárnak Eisenstadt-ba vásárolni, mert olcsóbb az árú, de ha nem is olcsóbb, akkor drágább semmiképp, és nem is a minőség, hanem a kínálat sokkal nagyobb. Itt is megkapni azt a minőséget, de amig egy farmerból itt 3 félét tudnak mutatni, addíg ott 13-at. A másik érdekes az élelmiszer…az ár lassan sajnos ugyanaz, de sokkal de sokkal finomabb még egy milka csoki is, ha kint veszem mint ha itthon. Érdekes….a recept ugyanaz, de már az alapanyag eleve jobb…víz, cukor, stb….amiből készül, tehát a végeredmény is jobb lesz. Ha a most nyíló multikban ugyanazt tudják tartani és ugyanazon az áron, mint kinnt akkor meg fogom venni itt……és talán nem a szomszédba visszük a pénzt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × kettő =