Sopron.info.hu

Fény és árnyék Párizsban

  2009 márc 10 / #lapszemle

10 ezer nézõ FINAL 4-on(?)

Vasárnap Párizsra figyelt a nõi szakág, ahol az All-Star gála keretében népszerûsítették a sportágat az Euroliga legjobbjai. Ügyvezetõ-igazgatónk, Török Zoltán hasznos, a FINAL4-ral is kapcsolatos információkkal tért vissza.

Elõször vettél részt egy ilyen gálán, mint egy FINAL4 csapat vezetõje. Milyen érzés volt?

Nagyon jó! Ahogy a bejutás után, úgy most személyesen is rengeteg gratulációt, méltató mondatot fogadhattam. Igazi szenzációként kezelik a bejutásunkat!

A tudósítások látványos gáláról szóltak. Ez a mérkõzésre, a körítésre, vagy mindkettõre igaz volt?

Összességében egy rendkívül jól megszervezett gála elõadás volt. Azzal együtt is, hogy én az ilyen jellegû mérkõzéseket kifejezetten nem szeretem. Természetesen hozzátéve, hogy mint minden sportágnak, úgy a nõi kosárlabdának is szüksége van ilyen népszerûsítõ jellegû mérkõzésekre, gálákra.

Csapatunkat a pályán Jeca képviselte. Letette a névjegyét Párizsban is?

Nagy büszkeség volt látni a játékát a parketten! Pontosan, gólerõsen, látványosan játszott. Azt is el kell mondani, hogy az európaiaknak nem okozott gondot a kosárszerzés, mivel a tengerentúli válogatott semmit nem védekezett.

Az oroszok ezúttal is hallattak magukról, de inkább negatív ételemben. Mi is történt pontosan?

Az Orosz Kupa Döntõt követõen Diana Taurasi és Lauren Jackson a hivatalos verzió szerint hirtelen megbetegedtek, így nem tudtak jelen lenni a rendezvényen. A Jekatyerinburg pedig egyenesen eltiltotta a részvételtõl játékosait és edzõjét. Jelezvén sértõdöttségüket, amiért nem õk kapták a FINAL4 rendezésének jogát. Ez sajnos árnyékként vetült a gálára, és jelét mutatta annak, hogy az oroszok továbbra is úgy gondolják, bármit megtehetnek. A FIBA EUROPE vezetése súlyos büntetéseket helyezett kilátásba.

Szerinted lehet hatni rájuk pénzbüntetésekkel? Hiszen ezek kifizetése számukra nem jelent problémát.

Valószínûleg nem, de érezniük kell azt, hogy nem tehetnek meg bármit büntetlenül, és a nemzetközi szövetség vezetése nem megy el szó nélkül az ilyen esetek mellett.

Az ilyen gálákon mondhatni ott van mindenki, aki számít. A nagy nyüzsgésben milyen érdekes, a szurkolókkal megosztható információkat hallottál?

Rengeteg ügynök volt jelen, akikkel érdemben beszélgethettem. Ez volt a hétvége egyik fõ célja. A másik pedig az, hogy információkat szerezzek a FINAL4-ról, mivel Spanyolországból egyenlõre nagyon lassan szivárognak a hírek.

Nem hivatalosan sikerült megtudnom, hogy az elsõ elõdöntõt a két orosz csapat játssza 16.45-tõl, míg a mi mérkõzésünkre valamikor 19 és 20 óra között kerül sor. Idevágó hír, hogy a SPORT TV megvásárolta a közvetítési jogokat, így – függetlenül attól, hogy az európai partner közvetítése fogható lesz e Magyarországon -, csapatunk mindkét mérkõzése nyomon követhetõ lesz élõ egyenes adásban, helyszíni tudósítással hazánkban is.

Azt is kiderítettem, hogy megfelelõ számú, több mint elegendõ jegyet különítettek el szurkolóink részére. A mérkõzéseket egyébként nem a salamancai egyetemi csarnokban rendezik majd, hanem a városi sportcsarnokban, ahol 10 ezer nézõ tekintheti meg az összecsapásokat!

wb-sopron.com