Fiatalok találkozója Nagy-Magyarország területéről: erősíteni kell az összetartozást

Fogjuk meg egymás kezét! jelszóval tartották meg a Történelmi Magyarország Fiataljainak Találkozóját Sopronban, amelynek programján, annak egyik támogatójaként részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is.

A Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Csángóföldről, Vajdaságból, Bácskából, Muravidékről és az Őrvidékről ötven, 13-16 év közötti fiatal érkezett a három napos találkozóra, amelyen a határon túli magyar fiatalokat gazdag program várta Sopronban.

A táborba ellátogatott Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője is, mint annak a Magyar Országgyűlésnek a tagja, amely első törvényei között tartotta fontosnak megadni a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak.

Firtl Mátyás, aki egyébként is támogatásával hozzájárult a program sikeréhez, könyvajándékokat is hozott a fiataloknak, és a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtétel több nyelvű példányát, amellyel nagy örömet szerzett a fiataloknak.

A találkozó célja, az ismerkedés, a kapcsolatteremtés, az összetartozás erősítése, azért, hogy a magyarság identitástudatának megerősödését a jövőben továbbra is segítse. Az egymáshoz való kötődés, a közösségtudat, az egymásért érzett felelősség – mind-mind értékes hozadékai a közös programoknak és az együttlétnek, a tábor szakmai programjainak, amelyeken keresztül a résztvevők egyszerre tanultak és művelődtek, pihentek és szórakoztak.

Firtl Mátyás a résztvevőknek mesélt erdélyi élményeiről, mindarról az erőről és értékekről, amelyeket az anyaország a határon túli magyarságtól kap.

Sopron értékeiről, mint kultúrvárosról és iskolavárosról is beszélt az érdeklődő fiataloknak, és a határnyitás 89′ évi eseményéről is szólt Sopron képviselője, aki nemzet összetartozásának fontosságát emelte ki, abban a Szent István-i szellemben, amely femelkedést és erősödést eredményezhet a jövőben, ami a jelenlévő fiatal nemzedéken múlik.

nyugathir.hu

15738 / 3029 látogató

kapcsolódó cikkek

“Fiatalok találkozója Nagy-Magyarország területéről: erősíteni kell az összetartozást” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. megtanulhatná végre minden magyar ember, h a vajdaságot magyarul Délvidéknek hívják. a vajdaság gúnynevet a területrabló szerbek akasztották rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét + tizenkilenc =