Sopron.info.hu

foci? kosár!

  2008 jan 15 / #sport

foci? kosár!Soproni Sördögök – PVSK Pécs Január 12., szombat 18.00  A szombati nap a pozitív gondolatok és tettek napja volt. A gondolatok rezgéseket alkotnak, ha hiszitek, ha nem! Ezek a erők a környezetünkre nagy hatással vannak, a férfi kosármeccsen is érezhető volt ez. A 2006 – 07 – s nem éppen fényes szezon után, öröm -itthon- nézni a soproni férfi kosárlabda csapat munkáját.

Nézzük hát, hogy alakult e hazai mérkőzés. Két rosszul elsült soproni támadás és két pécsi kosár után, a fogaskereket Bradley indította be. Frana eladta a labdát, amit Viggano ragadott meg. Zsákolás formájában produkálta a pontot. Frana, hibáját a következő támadásnál korrigálta, tinggg pont ide. Leskot faultolták, kettőből kettő! 8 – 7. Bradley is dobott két büntetőt, de ezt követően Boldizsár tripla próbálkozása kimaradt. Szerencsére az ellenfél hasonló próbálkozása úgyszint nem jött össze.

A negyed vége előtt, Lesko és Viggiano hibátlan összjátékát tapsolta meg a közönség (magamat is beleértve). 22 – 19. A Pécsnek kedvezett a kis szünet, simán felhozták a pár pontos lemaradást plusz dobtak új pontokat is. Többször is kiegyenlítettek az Sördögök (24-24,32-32). Felváltva dobták a játékosok a pontokat, a Pécs minimális különbséggel is, de vezetett a negyed végén 46 – 47. ” Sikerülhet, csak reménykedjünk. ” A tesztoszteron egyebek között a fizikai teljesítőképességet is növeli. Állítom, hogy a Sördögöknél nőtt e hormonszint! Hibák így is akadtak, de senki sem tökéletes! A harmadik negyedben átvette a hazai csapat a vezetést, amit nem adtak könnyen a pécsiek. Jó volt látni az öt pontos előnyt, de még egy negyed hatra volt.

A sípszó előtti pillanatokban Bradley ellen szabálytalankodtak, de a bírók ezt nem fújták. Az ellenfél kihasználta a pillanatnyi helyzetet, – reklamáció stb. – gyors dobott egy pontot 65 – 66. Folytatódott a küzdelem, két pécsi játékos kispadon végezte, ötödik személyi hibájukat el-kivégezvén. Balhé úr néha bekopogtat az MKB Aréna kapuin, ilyen – olyan incidensekkor. Itt is volt egy, az utolsó negyedben, amit nem láttam.

Lényeg, hogy a pécsi edzőt egy technikaival ajándékozták meg, kiakadása előadása miatt. Számomra, ezek mindig mókás jelenetek! Viggiano parádézott egy nagy zsákolással, amit a 4. személyi hibája követett 73 – 72.

Percekkel a vége előtt, időkérés történt, amit büntető hegyek követtek Lesko 2-2, 2-1, Bradley első jó – második kihagy, első kihagy – második bemegy, 2-2, hűha 88 – 80 kérem az eredmény! Frana 2-2, 2-1. Az utolsó pécsi támadásból nem lett semmi.

A Sopron viszont egy 91 – 80 végeredményt produkált. Gratulálunk skacok! Go go go!